رحلت آیت الله رحمت الله فشارکی
در رثای آیت الله رحمه الله اقاجانی فشارکی
دکتر سید جواد هاشمی فشارکی
http://www.javanonline.ir/fa/news/651780
انا لله و انا الیه راجعون
إذا ماتَ العالِمُ الفقیه ثُلِمَ فِی الإِسلامِ ثُلمَةٌ لا یَسُدُّها شَیءٌ
در رثای آیت الله حاج شیخ رحمت الله اقاجانی فشارکی
آیت الله حاج شیخ رحمت الله اقاجانی فشارکی بعد از سالها کسالت و بیماری با نهایت تاثر واندوه صبح روزچهارشنبه 21-3-93 در89 سالگی دارفانی را وداع گفت و به ملکوت اعلی پیوست. این ضایعه را به خانواده و کلیه وابستگان وعموم شیعیان تسلیت عرض نموده و برای روح بلند آن مرحوم از درگاه خداوند غفور طلب مغفرت و علو درجه داریم.پیکر مطهر ایشان در روز جمعه 23-3-93 از مسجد امام حسن عسکری س تا حرم مطهر حضرت معصومه (س) تشیع و در حرم مطهر در جوار قبر منور شهید دکتر محمد مفتح آرام گرفت.
آیت الله رحمت الله آقاجانی فشارکی متولد 1304 در روستای فشارک اصفهان بوده و فرزند ملا حیدرعلی فرزند ملا رحیم فرزند آقاجان(مختار) فرزند شهریار فرزند محمدخان فرزند ملاجعفر ویری کوهپایه ای (مدفون در کوهپایه اصفهان) و داماد مرحوم حاج سیدمحمد هاشمی فشارکی میباشند. وی پس از گذراندن دروس جدید و مقدمات در فشارک و اصفهان ، به مشهد مقدس مهاجرت نموده و در مدرسه نواب اقامت و به تحصیل سطوح و متون فقه و اصول و همچنین تدریس ادبیات عرب پرداخته و پس از چند سال به قم منتقل و از محضر آیات عظام مرحوم آیتاللَّه العظمى بروجردى و آیتاللَّه العظمى امام خمینى و آیتاللَّه العظمى مرعشى نجفى و آیتاللَّه العظمى گلپایگانى بهرمندشده و تا اواخر عمر نیز در تحریر از محضر آیات عظام و زعماء بزرگ حوزه استفاده نموده و خود به تدریس متون فقه و اصول ونجوم اشتغال داشته اند .ایشان مورد عنایت فوق العاده مرحوم آیت الله بروجردی بود چرا که در تدریس ادبیات عرب سرآمد بود به گونه ای که به بهترین مطول گوی قم مشهور شده بود و از فضلاء بارز و مدرسان معاصر بنام حوزه علمیه قم در دروس ادبیات و خارج حوزه علمیه قم بودند بسیاری از علمای بزرگ کنونی از جمله آیت الله خامنه ای و ری شهری مدتی از محضر ایشان تلمذکردهاند. حضرت آیت الله علوی گرگانی و آیات سیداحمد خاتمی، حسینی بوشهری، ری شهری، دری نجف آبادی محسنی گرکانی و بسیاری دیگر از بزرگان حوزه علمیه نیز از شاگردان ایشان بودند
در زمان جنگ تحمیلی ،ایشان کلاسهای درس خود را تعطیل کرده وبه طور مرتب در جبهه های جنگ حضور می یافتند . وی در بسیاری از جبهه ها به همراه لشکر 14 امام حسین و لشکر المهدی حضور داشت وحتی شهید حاج حسین خرازی از شاگردان ایشان بود ولی به خاطر تواضعی که داشت هرگز حاضر به مصاحبه و رسانه ای کردن این مطلب نشد از کارهای مهم ایشان هدایت وکمک به بازسازی حسینیه فشارک و ساخت مسجد فشارکیها در اصفهان (مسجد شهدا) و ساخت مسجد ریحان آباد ورامین و بسیاری کارهای عمرانی دیگر میباشد. ایشان چندین سال درمنطقه سمیرم اصفهان به فعالیتهای علمی و تبلیغی پرداخته وموسس حوزه علمیه سمیرم بوده و همچنین در آبادانی آن شهر بسیار تلاش نمودند که ذکر خیر ایشان در شهر طنین انداز است.وبسیاری از روحانیون فعلی شهرستان به تبعیت از ایشان در این عرصه قدم نهاده اند.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی درگذشت حجتالاسلام و المسلمین فشارکی را تسلیت گفتند.متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است :" بسمالله الرّحمن الرّحیم درگذشت عالم پارسا مرحوم حجةالاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ رحمتالله فشارکی رحمةالله علیه را که اینجانب بخشی از ادبیات عرب را در حوزهی علمیه مشهد مقدس از ایشان استفاده کردهام، به خانواده محترم و عموم شاگردان و علاقمندان به ایشان تسلیت عرض میکنم و علوّ درجات آن مرحوم را از خداوند متعال مسألت مینمایم .".
حجت الاسلام ذوعلم نقل میکردند ایت الله رحمت الله فشارکى عالمى عامل و فاضلى کامل و با تقوا و ورع موصوف و به محامد آداب و اخلاق معروف و به سادگى و بىآلایشى و متانت مشهور و مورد احترام تمام مراجع و اساتید و محصلین حوزه مىباشد و از زمان حضور درمشهدتاکنون او را به این صفات حمیده شناخته و مکروهى از وى ندیده و نشنیدهام. سید هاشم حسینیبوشهری،مدیر حوزههای علمیه نیز بیان داشتند که این عالم وارسته عمر پربرکت خویش را در راه نشر معارف اهلبیت(ع)، خدمت به حوزههای علمیه و تدریس و تعلیم سپری نمود.
حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم» پیش از این در مصاحبه ای با موضوع نبوغ علمی رهبر انقلاب به خاطره ای از آیتالله رحمتالله فشارکی(ره) اشاره کرده و نقل کرده اند : آیت الله فشارکی در حوزه علمیه قم جزء اساتید مبرز و سالخوردهی ادبیات هستند، با اینکه ایشان رجل سیاسی حوزه نیستند از مقام معظم رهبری بسیار تمجید میکردند. همان اوایل که حضرت آیتالله خامنهای به رهبری رسیدند، آیتالله فشارکی برای بنده تعریف میکردند که: "یک تابستانی که مقام معظم رهبری سر کلاس ادبیات در مشهد شرکت میکردند، در آن جلسات متوجه شدم که ایشان واقعاً نبوغ علمی فراوانی دارند و از افراد عادی بسیار عمیقتر هستند. به محض اینکه بحثی را شروع میکردم، ایشان تا انتهای بحث را متوجه میشدند و اشکال و سؤال مطرح میکردند".
- ایشان دارای چهار فرزند پسرو چهار دختر بوده که یکی از پسران وی در کسوت روحانیت بوده ویکی نیز از جانبازان جنگ تحمیلی می باشند. علمی توام با تواضع بی نظیر، ساده زیستی حکیمانه، لبخند شیرین مستمر ،نگاه مهربان و........بخشی از ویژگیهای اخلاقی وی می باشد وبدین سبب ان بزرگوارهمیشه محبوب همه ی فامیل وآشنایان وشاگردان وی بودند. ازمهمترین نصایح و سفارشات ایشان به مریدان وارادتمندان این بود که همواره شکرگزارخداباشید وسعى وجدیت درنمازاول وقت داشته باشید.روحش شاد وراهش مستدام باد
هاشمی فشارکی
http://www.javanonline.ir/fa/news/651780/%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D8%B8%D9%85-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%B1%DA%AF%D8%B0%D8%B4%D8%AA-%D8%AD%D8%AC%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%B3%D9%84%DB%8C%D8%AA-%DA%AF%D9%81%D8%AA%D9%86%D8%AF
*********************************
خبر رحلت آیت الله فشارکی
استاد سنتی حوزه علمیه قم دار فانی را وداع گفت + برنامه مراسم تشییع
21 خرداد 1393 - 20:45http://fa.abna.cc/- کد خبر : 615282
آیت الله رحمت الله فشارکی از فضلاء برجسته و مدرسین فاضل حوزه علمیه قم صبح امروز در 87 سالگی دارفانی را وداع گفت.
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ «آیت الله حاج شیخ رحمت الله فشارکی» از اساتید سنتی ادبیات حوزه علمیه قم بعد از سالها کسالت و بیماری صبح امروز چهارشنبه 21 خردادماه 1393 دار فانی را وداع گفت.
آیتالله فشارکى از فضلاء برجسته و مدرسین فاضل معاصر حوزه علمیه قم بود که همچنان مطابق روش سنتی، کتب سترگ و قدیمی ادبیات عرب را به طلاب علاقمند تدریس می کرد.
وى در حدود سال 1348 هجری قمری در فشارک اصفهان متولد و پس از تحصیل علوم جدید به اصفهان عزیمت کرد. وی سپس به شهر مقدس مشهد مقدس مهاجرت نمود و در مدرسه نواب اقامت کرد. فشارکی در مدت حضور در جوار بارگاه رضوی، علاوه بر تحصیل فقه و اصول، به تدریس ادبیات عرب پرداخت.
آیتالله فشارکی پس از چندین سال تحصیل در مشهد، به قم عزیمت کرد و از محضر استادان بزرگ این حوزه ـ همانند حضرات آیات عظام بروجردى، امام خمینى(ره)، مرعشى نجفى و گلپایگانى ـ بهره برد.
ایشان از افرادی بود که به روش سنتی حوزه های علمیه اعتقادی راسخ داشت و با تدریس کتبی که هم اکنون در حوزه های علمیه متروک هستند، طلابی که علاقمند به تحصیلی بیشتر از برنامه های رایج بودند را سیراب می کرد.
گفتنی است «حضرت آیتالله العظمی خامنهای» رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در ابتدای طلبگی مدتی در درس ادبیات ایشان شرکت کرده اند.
«حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم» پیش از این در مصاحبه ای با موضوع نبوغ علمی رهبر انقلاب به خاطره ای از آیتالله رحمتالله فشارکی(ره) اشاره کرد و گفت: آیت الله فشارکی که در حوزه علمیه قم جزء اساتید مبرز و سالخوردهی ادبیات هستند، با اینکه ایشان رجل سیاسی حوزه نیستند از مقام معظم رهبری بسیار تمجید میکردند. همان اوایل که حضرت آیتالله خامنهای به رهبری رسیدند، آیتالله فشارکی برای بنده تعریف میکردند که: "یک تابستانی که مقام معظم رهبری سر کلاس ادبیات در مشهد شرکت میکردند، در آن جلسات متوجه شدم که ایشان واقعاً نبوغ علمی فراوانی دارند و از افراد عادی بسیار عمیقتر هستند. به محض اینکه بحثی را شروع میکردم، ایشان تا انتهای بحث را متوجه میشدند و اشکال و سؤال مطرح میکردند".
مراسم تشییع
پیکر پاک استاد آیت الله فشارکی ساعت 9:30 صبح جمعه 23 خرداد 1393 از مسجد امام حسن عسکری قم به سمت حرم حضرت معصومه(س) برگزار خواهد گردید.
.........
پایان پیام / 156
http://fa.abna24.com/institute/archive/2014/06/11/615282/story.html
**********************************
پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی
رهبر معظم انقلاب درگذشت حجتالاسلام فشارکی را تسلیت گفتند
به گزارش خبرگزاری خانه ملت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی
با صدور پیامی درگذشت حجتالاسلام و المسلمین فشارکی را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
بسمالله الرّحمن الرّحیم
درگذشت عالم پارسا مرحوم حجةالاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ رحمتالله فشارکی رحمةالله علیه را که اینجانب بخشی از ادبیات عرب
را در حوزهی علمیه مشهد مقدس از ایشان
استفاده کردهام، به خانواده محترم و عموم شاگردان و علاقمندان به ایشان تسلیت عرض میکنم و علوّ درجات آن مرحوم را از
خداوند متعال مسألت مینمایم.
سیّد علی خامنهای
24/ خرداد/ 1393
لازم به ذکر است آیتالله حاج شیخ «رحمتالله آقاجانی فشارکی» از مدرسین برجسته سنتی ادبیات حوزه علمیه قم، پس از تحمل
رنج بیماری و کسالت روز چهارشنبه ۲۱ خردادماه
در سن ۸۷ سالگی دار فانی را وداع گفت.
وی که از فضلای برجسته و مدرسین فاضل معاصر حوزه علمیه قم به شمار میرفت به روش سنتی به تدریس ادبیات عرب به
طلاب علاقمند اهتمام داشت.
آیتالله فشارکی در سال ۱۳۴۸ هجری قمری در فشارک اصفهان متولد و پس از تحصیل علوم جدید به اصفهان عزیمت کرد
و سپس به شهر مقدس مشهد مقدس هجرت کرد.
این فاضل برجسته در مدرسه نواب رحل اقامت گزید و در مدت حضور در جوار بارگاه قدسی رضوی، علاوه بر تحصیل فقه
و اصول، به تدریس ادبیات عرب پرداخت.
آیتالله فشارکی پس از چندین سال تحصیل در مشهد، به قم عزیمت کرد و از محضر مدرسینی مانند آیتالله العظمی بروجردى،
امام خمینى(ره)، مرعشى نجفى و گلپایگانى بهره برد.
پایان پیام/
https://www.icana.ir/Fa/News/256754/%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D8%B8%D9%85-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%B1%DA%AF%D8%B0%D8%B4%D8%AA-%D8%AD%D8%AC%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%B3%D9%84%DB%8C%D8%AA-%DA%AF%D9%81%D8%AA%D9%86%D8%AF
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی درگذشت حجتالاسلام والمسلمین فشارکی را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
درگذشت عالم پارسا مرحوم حجتالاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ رحمت الله فشارکی رحمة الله علیه را که اینجانب بخشی از ادبیات عرب را در حوزهی علمیه مشهد مقدس از ایشان استفاده کردهام، به خانواده محترم و عموم شاگردان و علاقمندان به ایشان تسلیت عرض میکنم و علوّ درجات آن مرحوم را از خداوند متعال مسئلت مینمایم.
سیّد علی خامنهای
۲۴/ خرداد/ ۱۳۹۳
http://www.iqna.ir/fa/news/1417537/%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D8%B8%D9%85-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%B1%DA%AF%D8%B0%D8%B4%D8%AA-%D8%AD%D8%AC%D8%AA%E2%80%8E%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D9%88%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B3%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%B3%D9%84%DB%8C%D8%AA-%DA%AF%D9%81%D8%AA%D9%86%D8%AF
*******************************
مراسم تشیع جنازه
کد خبر: 331833 | تاریخ مخابره :۱۳۹۳/۳/۲۳ - ۱۱:۲۴ | سرویس: حوزه علمیه قم 3
|
پیکر مرحوم آیتالله فشارکی در قم تشییع شد پیکر پاک عالم وارسته مرحوم آیتالله رحمتالله فشارکی، از اساتید مقام معظم رهبری، با حضور شخصیت های حوزوی و اقشار مختلف مردم، در قم تشییع شد. |
به گزارش خبرگزاری حوزه، در مراسم تشییع پیکر مرحوم آیتالله حاج شیخ رحمت الله فشارکی، از شاگردان آیت الله العظمی بروجردی(ره) و امام خمینی(ره) که صبح امروز همزمان با میلاد پرخیر و برکت امام زمان(عج) از مسجد امام حسن عسگری(ع) تا حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، تنی چند از اعضای جامعه مدرسین، شورای عالی حوزه، خبرگان رهبری، حجج اسلام والمسلمین فرخفال، مدیر حوزه علمیه استان قم، ملکدار ،معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزههای علمیه، ملکا، مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم، اساتید و فضلای حوزه و عموم ارادتمندان سلسله جلیله روحانیت حضور داشتند.
پیکر این عالم وارسته پس تشییع و اقامه نماز میت توسط آیتالله العظمی مکارمشیرازی، در مقبره شهید آیتالله مفتح در صحن امام رضا(ع) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در دل خاک آرام گرفت.
مراسم بزرگداشت مرحوم آیت الله فشارکی نیز امشب(جمعه شب)، در مسجد امیرالمومنین(ع) خیابان دور شهر قم برگزار می شود.
خاطرنشان می شود، آیت الله رحمت الله فشارکی از شاگردان مرحوم آیت الله العظمی بروجردی و امام خمینی(ره) و از اساتید آیت الله العظمی خامنه ای و حوزه علمیه قم، چهارشنبه، 21 خرداد ماه، بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
ایشان در سال 1304 در کوهپایه اصفهان متولد شد و از 15 سالگی در اصفهان، تهران، قم و مشهد به تحصیل و تدریس علوم حوزوی پرداخت.
آن مرحوم همچنین موسس حوزه علمیه شهرستان سمیرم بود و مورد عنایت فوق العاده مرحوم آیت الله العظمی بروجردی(ره) نیز بوده است.
قم - خبرگزاری مهر: پیکر پاک عالم وارسته مرحوم آیتالله رحمتالله فشارکی، از اساتید مقام معظم رهبری، با حضور شخصیت های حوزوی و اقشار مختلف مردم، در قم تشییع شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در مراسم تشییع پیکر مرحوم آیتالله حاج شیخ رحمت الله فشارکی، از شاگردان آیت الله العظمی بروجردی(ره) و امام خمینی(ره) که صبح جمعه همزمان با میلاد پرخیر و برکت امام زمان(عج) از مسجد امام حسن عسگری(ع) تا حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، تنی چند از اعضای جامعه مدرسین، شورای عالی حوزه، خبرگان رهبری، حجج اسلام والمسلمین فرخفال، مدیر حوزه علمیه استان قم، ملکدار ،معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزههای علمیه، ملکا، مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم، اساتید و فضلای حوزه و عموم ارادتمندان سلسله جلیله روحانیت حضور داشتند.
پیکر این عالم وارسته پس از تشییع و اقامه نماز میت توسط آیتالله العظمی مکارمشیرازی، در مقبره شهید آیتالله مفتح در صحن امام رضا(ع) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در دل خاک آرام گرفت.
مراسم بزرگداشت مرحوم آیت الله فشارکی نیز امشب(جمعه شب)، در مسجد امیرالمومنین(ع) خیابان دور شهر قم برگزار می شود.
به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله رحمت الله فشارکی از شاگردان مرحوم آیت الله العظمی بروجردی و امام خمینی(ره) و از اساتید آیت الله العظمی خامنه ای و حوزه علمیه قم، چهارشنبه، 21 خرداد ماه، بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
ایشان در سال 1304 در کوهپایه اصفهان متولد شد و از 15 سالگی در اصفهان، تهران، قم و مشهد به تحصیل و تدریس علوم حوزوی پرداخت.
آن مرحوم همچنین موسس حوزه علمیه شهرستان سمیرم بود و مورد عنایت فوق العاده مرحوم آیت الله العظمی بروجردی(ره) نیز بوده است.
پیکر مرحوم آیتالله فشارکی در قم تشییع شد
خبرگزاری تسنیم: پیکر پاک عالم وارسته مرحوم آیتالله رحمت الله فشارکی، با حضور شخصیتهای حوزوی و اقشار مختلف مردم روز جمعه در قم تشییع شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقم، به نقل از مرکز خبر حوزه، در مراسم تشییع پیکر مرحوم آیتالله رحمتالله فشارکی، از شاگردان آیتالله بروجردی(ره) و امام خمینی(ره) که صبح امروز همزمان با میلاد پرخیر و برکت امام زمان (عج) از مسجد امام حسن عسگری(ع) تا حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، تنی چند از اعضای جامعه مدرسین، شورای عالی حوزه، خبرگان رهبری، اساتید، فضلای حوزه و اقشار مردم قم حضور داشتند.
پیکر این عالم وارسته پس از تشییع و اقامه نماز میت توسط آیتالله مکارم شیرازی از مراجع تقلید، در مقبره شهید آیتالله مفتح در صحن امام رضا (ع) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در دل خاک آرام گرفت.
مراسم بزرگداشت مرحوم آیتاللهفشارکی نیز امشب در مسجد امیرالمومنین(ع) خیابان دور شهر قم برگزار میشود.
آیتالله رحمتالله فشارکی از شاگردان مرحوم آیتالله بروجردی و امام خمینی(ره) و از اساتید حضرت آیتالله امام خامنهای رهبر معظم انقلاب و حوزه علمیه قم، چهارشنبه 21 خرداد ماه، بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
وی در سال 1304 در کوهپایه اصفهان متولد شد و از 15 سالگی در اصفهان، تهران، قم و مشهد به تحصیل و تدریس علوم حوزوی پرداخت.
آن مرحوم همچنین موسس حوزه علمیه شهرستان سمیرم بود و مورد عنایت فوق العاده مرحوم آیت الله بروجردی(ره) نیز بوده است.
انتهای پیام/ آ
***********************************
مراسم ختم
https://www.bultannews.com/fa/news/208863/%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D9%85-%D8%B4%D8%A8-%D9%87%D9%81%D8%AA-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C-%D8%B9%DA%A9%D8%B3
*************************************
مراسم سالگرد
کد خبر: 351693 | تاریخ مخابره :۱۳۹۴/۳/۲۱ - ۱۹:۲۵ | سرویس: حوزه علمیه قم 3
|
با حضور نمایندگان دفاتر مراجع عظام تقلید برگزار شد؛ مراسم اولین سالگرد درگذشت آیت الله شیخ رحمت الله فشارکی حوزه/ مراسم نخستین سالگرد درگذشت آیت الله شیخ رحمت الله فشارکی با حضور نمایندگان دفاتر مراجع عظام تقلید، اساتید و فضلای حوزه و اقشار مردم عصر امروز در مسجد امیرالمؤمنین(ع) قم برگزار شد. |
به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد عصر امروز در مراسم اولین سالگرد درگذشت آیت الله حاج شیخ رحمت الله فشارکی در مسجد امیرالمؤمنین(ع) قم، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که بشر با آن مواجه بوده و تا امروز حل نشده بیماری فراموش کاری در زمان پیماری یا همان آلزایمر است که نشانه عدم یکنواختی انسان بوده و زنگ خطری برای اوست که عمر گذران است و پیری و کهولت در پیش خواهد بود.
وی ادامه داد: این روند انسان را متنبه کرده و متوجه خواهد شد که در این دنیا ماندگار نیست و باید رفت.
این خطیب حوزوی با اشاره به آیه کل نفس ذائقه الموت، ابراز داشت: حتی انیباء نیز در این جهان نمانده و از دنیا خواهند رفت؛ چراکه اساس این جهان چنین است.
این استاد حوزه افزود: ماندگاری از سوی خدای متعال برای هیچ کسی قرار داده نشده و همه باید راه رفتن را بپیمایند.
این کارشناس حوزوی برگشت به دنیا را غیرممکن دانست و گفت: هیچ راهی برای جبران مجدد و برگشت به دنیا وجود نخواهد داشت؛ چراکه تا فرصت باقی است باید به نحوی زندگی را به پایان ببریم که پشیمانی به سراغ ما نیاید.
حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد خاطرنشان ساخت: امروز این اختیار در ما وجود دارد که زندگی توأم با خیر، برکت، بندگی، شایستگی و .... برای خود رقم بزنیم.پ
وی تصریح کرد: باور به مرگ، معاد، نیاز به توشه و ... از مباحثی است که انسان را نسبت به آخرت بی تفاوت نخواهد گذاشت.
این خطیب حوزوی تأکید کرد: باید بیاندیشیم و تفکر کنیم؛ چراکه مرگ پندار نیست؛ بلکه واقعیت و حقیقتی است که در زندگی همه ما ساری و جاری خواهد شد.
این استاد حوزه در بخش دیگر از سخنان خود به ابعاد شخصیتی آیت الله فشارکی پرداخت و گفت: این عالم بزرگوار عمر خود را در تدریس گذراند و از پایه شروع و به سطوح عالی رساند.
حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد اظهار داشت: ایشان علم و دانش خود را به ویژگی های اخلاقی و خصوصیات روحی متصل کرد و علم برایش حجاب نشد.
وی با اشاره به ساده زیستی این عالم بزرگوار، ابراز داشت: این بزرگواران، شخصیت هایی هستند که باید برای ما الگو شده و فقدان و خلأ این انسان های خوب در عرصه های علمی و اخلاقی برای حوزه علمیه ضایعه است.
http://hawzahnews.com/detail/News/351693
***************************************
آیت الله شیخ رحمت الله آقاجانی فشارکی فرزند ملا حیدرعلی فرزند ملا رحیم فرزند آقاجان(مختار) فرزند شهریار فرزند محمدخان فرزند ملاجعفر ویری کوهپایه ای (مدفون در کوهپایه
اصفهان) در سال 1308 ه. ش. در روستای فشارک از توابع کوهپایه اصفهان متولد شد و از 15 سالگی در اصفهان، علوم حوزوی پرداخت.و سپس به شهر مقدس مشهد مقدس هجرت
کرد.این فاضل برجسته در مدرسه نواب رحل اقامت گزید و در مدت حضور در جوار بارگاه قدس رضوی، علاوه بر تحصیل فقه و اصول، به تدریس ادبیات عرب پرداخت . آیتالله فشارکی پس از چندین سال تحصیل در مشهد، به قم عزیمت کرد و از محضر مدرسینی مانند آیتالله العظمی بروجردى، امام خمینى(ره)، مرعشى نجفى و گلپایگانى و آیت الله سلطانی طباطبایی بهره برد.
وی موسس حوزه علمیه سمیرم اصفهان و مورد توجه مرحوم آیت الله بروجردی بود چرا که در تدریس ادبیات عرب سرآمد بود.از دیگر کارهای مهم ایشان هدایت وکمک به بازسازی حسینیه فشارک و ساخت مسجد فشارکیها در اصفهان (مسجد شهدا) و ساخت مسجد ریحان آباد ورامین و بسیاری کارهای عمرانی دیگر میباشد.
حضرت آیت الله علوی گرگانی، حضرت آیت الله خامنه ای و حجج اسلام و المسلمین سیداحمد خاتمی، حسینی بوشهری، ری شهری، دری نجف آبادی محسنی گرکانی و بسیاری دیگر از بزرگان حوزه علمیه از شاگردان این عالم فرزانه بودند.
.آیتالله فشارکی بر اثر بیماری و کهولت سن روز چهارشنبه 21 خرداد 1393 ه. ش. در منزل شخصی خود در قم درگذشت . پیکر این عالم وارسته پس از تشییع و اقامه نماز میت توسط آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید، در مقبره شهید آیت الله مفتح در صحن امام رضا (ع) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) به خاک سپرده شد.
منابع
------------------------------------
- گنجینه دانشمندان ج 6 ص111
- اعلام اصفهان ج3 ص50
- وبلاگ روستای فشارک http://fesharak.com/news/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=1
- خبرگزاری جمهوری اسلامی کد خبر: 81199232 (4068837) | تاریخ خبر 23/03/1393
http://ehsannasr82.blogfa.com/post/406/%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%AE-%D8%B1%D8%AD%D9%85%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C
به یاد آیت الله فشارکی
استاد بزرگوار مرحوم آیت الله حاج شیخ رحمت الله فشارکی چشم از جهان فروبست، او که عالمی عامل، استادی برجسته ومعلمی وارسته بود با اخلاق ومنش وروش خود اضافه بر آموزش به پرورش طلاب همت می ورزید به گونه ای که طلاب به او عشق می ورزیدند، ودر کمال سادگی وساده زیستی صدها تن از فضلای حوزه های علمیه از خرمن علمی اخلاقی وی بهره بردند وخاطرات شیرینی را از خود به یادگار گذاشت، اینجانب نیز توفیق حضور در برخی دروس ادبی داشته وبویژه در علم بلاغت کتاب مطول را نزد وی تلمذ کرده وهنوز خاطره شیرین آن درس را که شبها پس از اقامه نماز جماعت در مسجد قائم صفائیه (که خود در آن اقامه جماعت می نمود) به یاد دارم، خارج درس را حدود ده تا پانزده دقیقه با بیان وتمثیلهای بسیار زیبا تقریر می فرمود وبعد مطالب بیش از یک صفحه مطول قطع رحلی آنچنان روشن می شد که قبل از تطبیق استاد قابل فهم بود، واین به تسلط وهنر استاد برمیگشت..
حال که استاد رخت از جهان بربسته است برخی از خاطراتی که از ایشان دارم بیان می کنم:
- یک بار به من فرمود: در عمرم شاگردی مانند آقای خامنه ای ندیدم! چون مقام معظم رهبری مدتی نزد ایشان دروس ادبیات را تلمذ کردند، واستاد از هوش واستعداد ودرک وسرعت انتقال آیت الله خامنه ای تعریف می کردند، در یک راه پیمایی کنار ایشان در میدان آستانه نشسته بودم که صحبت از تشبیه که از مباحث مهم مبحث بیان است واینکه چه چیزی به چی تشبیه می شود، ایشان گفت: یک بار بحث شیک پوشی پیش آمد آقای خامنه ای در مقام تشبیه وبیان مصداق گفت: سید صادق روحانی!
- ایشان کتابهای متداول قدیمی وروش سنتی حوزه ها برای پرورش ورشد علمی طلاب را می پسندید.
- از اوضاع روز با خبر بود، ودر صحنه حاضر بود، در جبهه جنگ حضور فعال وپرثمری داشت.
- با مردم در تماس بود، با اقامه نماز جماعت در مسجد امام حسن عسکری(ع) ومسجد قائم(عج) و.. به ارشاد آنان می پرداخت.
- یک بار تابستان بود ومی خواستیم در گرمای تابستان قم درس بخوانیم، ایشان به شدت نهی کرد وفرمود: نه، به جای خوش آب وهوا بروید!
- آیت الله خامنه ای رئیس جمهور بود، ایشان برای سخنرانی اجلاس سالانه سازمان ملل به نیویورک رفتند و سخنرانی بسیار جالب وبیاد ماندنی کردند که بنگاه سخن پراکنی بی بی سی با کینه دیرینه خود برآشفت وگفت: امروز پرزیدنت علی خامنه ای فاجعه آفرید، او با سخنانش گویا شلاق می زد!، مرحوم آیت الله فشارکی در درس خود از تاثیر سخنان آیت الله خامنه ای سخن گفت وضمن تعریف فرمود: ببینید، آقای خامنه ای رفت سازمان ملل، آنگونه صحبت کرد که همه برایش کف زدند، او در پاسخ تنها گفت: متشکرم، ما اگر بودیم می گفتیم: صبحکم الله بالخیر!!
- به ایشان گفتم که فلانی وفلانی (از بزرگان آن روز حوزه )استخاره با قرآن نمی گیرند، وتنها با تسبیح استخاره می کنند، ما چه کنیم؟ فرمود: بیخود! با قرآن استخاره کنید!
- ایشان سالیان درازی به ارشاد حاجیان برای انجام مناسک حج همت ورزید.
- در سال 1371 پس از شرکت در آزمون، قرار شده بود که وارد جرگه روحانیون حج شویم، ایشان با خط زیبایی ما را لایق انجام این خدمتگزاری دانستند ونوشته ای دادند که تقدیم امور روحانیون شد.
- یکی از دوستان می گفت: رفتم منزل آقای فشارکی، در زدم در را باز کردند، رفتم داخل حیاط خانه سلام کردم جواب شنیدم ولی ایشان را ندیدم؛ دقت کردم دیدم آقای فشارکی بالای درخت خانه رفته ومشغول اره کردن شاخه های اضافه درخت بود!
- درسش بسیار شیرین بود، از تکیه کلامهای وی شیخ رجب، شیخ شعبون، آخوند سیاسی وملانواری بود!
http://m-pouramini.ir/index.aspx?pid=99&articleid=96813