***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

نامه ارسالی به اقای مهندس ضرغامی وزیر میراث فرهنگی  _ دکتر سید جواد هاشمی فشارکی

بعد از سخنان نادرست اقای مهندس ضرغامی وزیر گردشگری ومیراث فرهنگی، این نامه تهیه شد ولی ومقرر شد ابتدا بصورت خصوصی به ایشان منعکس شود تا ایشان بیان نادرست خود را اصلاح بفرمایند ، لکن علیرغم انعکاس موضوع به رییس دفتر وی ودرخواست جلسه حضوری برای بحث و گفتگوی مستدل ، وگذشت قریب پنج ماه اتفاقی از سوی ایشان و دفتر وی رخ نداد ، لذا ناچار به نمایندگی از جمعی از معماران و شهرسازان انقلابی که در جلسات مان بیان شد ، این نامه بصورت عمومی منتشر گردید :

بسمه تعالی

جناب آقای مهندس عزت‌الله ضرغامی وزیر محترم میراث فرهنگی وگردشگری

سلامٌ عَلَیَکُم و رَحمَتُ الله

در آستانه نخستین سالگرد استقرار دولت انقلابی و تلاش های تحول افرین و امید بخش دولت آیت الله رییسی ؛ جنابعالی در گفتگوی زنده با شبکه خبر مطالبی بیان کردید ، که بلافاصله در رسانه های مساله دار در 28 مرداد 1401 تلویحا منجر به سیاه نمایی علیه دستاوردهای انقلاب اسلامی شد . این اظهارات بسیار باعث تعجب و تأسف دلسوزان انقلاب و بخصوص جمعی از معماران کشور شد. از اینکه جنابعالی در موضوعی که تخصص آنرا ندارید ، بعنوان یک مقام مسول در رسانه عمومی باکمال اطمینان اظهار نظر فرمودید تاسف مضاعفی داشت . در مصاحبه تان چندین اشکال مهم وجود داشت ، که لازم شد در جهت اصلاح و تنویر افکار عمومی به عرض برسد :

1 نخست مناسب بود که منظورتان را از معماری به طور دقیق بیان بفرمایید ، تا مطالب جنابعالی براساس منظورتان دقیق تر نقد شود . چنانچه منظوتان کمیت و حجم ساخت و سازندگی می باشد، به استناد امار و اطلاعات ، دردوران 44 ساله پس از انقلاب اسلامی حجم احداثات در ساختمان های آموزشی ؛ درمانی ؛ ورزشی ؛ اداری ؛ خدماتی و زیرساختهای صنایع مختلف ، چندین برابر بیش ازکل قبل از انقلاب می باشد و با هیچ دوره ای از تاریخ کشورمان و سایر کشورها قابل قیاس نیست .

چنانچه منظورتان وخامت و نمادسازی های جاهلانه درمعماری بوده ؛ که این مساله فقط در دوره پس از انقلاب نبوده ؛ بلکه در همه دوره های پیش انقلاب بوده و در بعد از انقلاب اسلامی نیز متاسفانه تداوم یافته است . لازم به یاد آوری است با اذعان به وجود مشکلات عدیده در معماری و شهرسازی موجود ، نمونه های موفق معماری با هویت و روزامد زیادی در مقیاسهای بزرگ و خرد در بعد ازنقلاب اسلامی نیز احداث شده است .

2-  جنابعالی فرمودید : « در طول تاریخ چند هزار ساله ایران، هر گروه و سلسله‌ حاکمانی روی کار آمده با تکیه بر سرپنجه هنرمندان ایرانی یک معماری مشخص را رقم زده است » . معماری در دوران مختلف فراز و نشیب های مختلفی داشته است. البته در همه دورانهای تاریخی در ایران و جهان معماران خود ساخته ای بوده اند که به صورت نسبی آثار خوبی طراحی و اجرا نموده و مینمایند .

3- در ادامه جمله فوق فرمودید : « حتی در دوره پهلوی با یک معماری روشن مواجه هستیم. » و بعبارتی از معماری دوران پهلوی ها حمایت نموده اید ! در حالی که سر منشاء انحراف در معماری و شهرسازی ما ، از دوران پهلوی ها با شروع مدارس معماری در ایران و با تقلید و ترجمه سرفصل ها و محتواهای درسی کشورهای غربی و با الگو گرفتن از معماری کلاسیک ، نتوکلاسیک دوران غربی و بعضا ایرانی و سپس تقلید معماری آغاز شده است و متأسفانه هنوز هم ادامه دارد.

لازم به یاد اوری است معماری ایران قابل تقسیم به دوره های مدیریتی حاکمان نبوده و نیست و تنها چیزی که به حکومت ها مربوط میشده ، بروز وظهور برخی بناهای خاص با تزیینات ویژه بیشتر بوجود آمده و در یک پهنه وسیعی از سمرقند تا بغداد رخ داده است .

4 - به لحاظ خیانت و حماقت اواخر قاجار و کل دوره پهلوی در فرهنگ ایران تعداد اثار معماری مطلوب ایران ( بجز معماری التقاطی ) انگشت شمار می باشد . و با توجه به قلع و قمعی که دردوره پهلوی اتفاق افتاده دردهه شصت شمسی تعداد انگشت شماری معمار توانا داشتیم که امکان بهره مندی از توانشان وجود داشت . و نظر به وضعیت آموزش معماری در دوره پهلوی که محصول افکار غربزدگان در ترویج معماری غربی و ناسازگار با هویت بومی بود ؛ ( وهنوز نیز ریشه های آن تداوم دارد ) خیانت بزرگ پهلوی در حق آموزش معماری و پرورش نسل معماران بی هویت غرب زده ؛ اغلب معماران کپی کار شده اند و مشغول ترویج ان در طراحی ها می باشند .

5- جنابعالی تاکید کردید : « اما بعد از انقلاب ، معماری ما به کلی نابود شد.» . این اتهام شما در« نابودی معماری ایران به بعد از انقلاب !. » با توجه به امایی که در ابتدا بیان داشته اید ؛ نظام اسلامی را در معماری های بعد از انقلاب اسلامی ، محکوم و سرزنش نموده اید؟! درحالیکه از پیش از انقلاب اسلامی شروع شده بوده و پس از انقلاب ادامه یافته است ؛ درعین حال اثار ارزشمندی نیز ساخته شده است که از لحاظ تعداد از معماری اصیل پیش از انقلاب بیشتر می باشد ؛ ولی معماری بساز بفروشها ، شهرها و روستاها دچار آسیب های جدی کرده است . نظام اسلامی مصوبات بسیار مترقی ای در رعایت هویت اسلامی ایرانی در معماری و شهرسازی داشته است و رهبر انقلاب نیز بارها بر آن تاکید کرده اند ولی مشکلات موجود ناشی از عدم رعایت از سوی مدیران شهری بی تعهد و مهندسان و شرکتهای مشاور بی تعهدی که طراحی های نامتجانس با هویت بومی و اصیل ایرانی آنها را طراحی کرده اند .

6- جنابعالی تاکید کردید : « حق را می‌گویم و هزینه اش را می‌دهم. » جنابعالی با این جمله ، با بیان مطالب ناحق ؛ خود را محق دانسته و برآن پافشاری کرده و حتی بصورت مجهول نهادهایی را متهم به هزینه تراشی برایتان کرده اید ! در صورتیکه همچنان قایلید که حق را می گویید ؛جنابعالی را دعوت به مناظره در همان شبکه و همان ساعت می نماییم .

7- از معماری تآتر شهر تعریف و تمجید نموده اید ؟!  طراحی تأثر شهر تقلیدی از معابد مرکزی یونانی و رومی است که خانه خدایان بوده است و وفقط جزئیاتی ظاهری و تقلیدی از تزئینات معماری سنتی ازدر نمای بیرونی دارد و هیچ نسبتی با اصول و معیارهای معماری اصیل و ارزشمند دوران اسلامی ما ندارد. وحتی عملکرد معماری دایره ای شکل آن نیز ناسازگار با فضای تاتری دارد .

در مورد مسجد جنوب تأتر شهر ، مقالات متعدد و مصاحبه های بسیاری منتشر شده است، حتّی در رسانه ملّی که جنابعالی سابقه مدیریت آنرا دارید، امّا جنابعالی بدون مطالعه و بررسی لازم و تشخیص مسئولین ایجاد این هیولا و فاجعه معماری ، متأسفانه اظهار نظر نموده اید. طرح اولیه آن به عنوان یک مسجد با هویت اصیل و مجموعه فرهنگی مرکز شهری ، توسط استاد نقره کار و همکاران طراحی و شروع به ساخت شده بود که با تغییر شهردار تهران و با حمایت و مشورت یکی از مدیران سابق میراث فرهنگی ، این هیولائی که نهایت انحراف و بت سازی را در معماری معاصر ایران را بنمایش گذاشته است ، طراحی ، تصویب و اجرا شده است.

8 - جنابعالی فرمودید : « بعد از چهل سالگی انقلاب باید در مورد معماری پس از انقلاب آسیب‌شناسی صورت گیرد. » و « در حال تهیه طرح‌هایی در حوزه معماری شهری هستیم و تلاش بر این است که این آسیب را جبران کنیم.» جملات بسیار ارزنده ایست ولی مقدمه آن نیاز به اصلاح نگرش می باشد ، تا پژوهشی منصفانه و کار آمد حاصل شود .

9- جنابعالی براساس بند اول سند چشم انداز20 ساله میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: "دستیابی به مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی کشور از جمله مصادیق فرهنگ و تاریخ کشورمان میراث فرهنگی کشور می‌باشد که به حفظ، احیاء و نگهداری میراث فرهنگی کاملاً در راستای اهداف آرمانی کشور بوده و توجه به آن از اساسی‌ترین پایه‌های توسعه کشور می‌باشد." ( پایگاه اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی ؛ بخش چشم انداز ) و اهداف آن وزارتخانه مبنی بر "معرفی فرهنگ و تمدن غنی و ظرفیت­ های فرهنگی، تاریخی و طبیعی کشور و بهره گیری از مزیت ها و ظرفیت های آن برای تثبیت و ارتقاء جایگاه تمدن ایران در جهان " ( پایگاه اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی ؛ بخش اهداف وزارتخانه ) و"تقویت و تعمیق رابطه جامعه با مواریث و دارایی های طبیعی و فرهنگی و ارتقاء آگاهی های عمومی برای افزایش سرمایه اجتماعی بخش میراث فرهنگی (ملموس و غیرملموس)، طبیعی و صنایع دستی و گردشگری " ( پایگاه اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی ؛ بخش اهداف وزارتخانه ) موظف به احیای میراث فرهنگی متناسب با شرایط روز می باشید . حال که چنین اظهار داشته اید ، لازمست برنامه های خویش را برای احیای عملی ارایه نموده و ما نیز آمادگی خویش را جهت اعتلای آن اعلام میداریم .

درخواست نخست اینکه اکنون که با لطف الهی دولتی انقلابی و متعهد در جهت اصلاح امور در حال اقدام میباشد ؛ جنابعالی نیز که منتخب این دولت می باشید لازم است با رویکردی انقلابی و جهادی اقدام نموده و نواقص و اشکالات گذشته را مرتفع کرده و تسری هویت اسلامی ایرانی را در فرایند طراحی ها دنبال نموده و تحقق تمدن نوین اسلامی را به سرعت جبران نمایید.

دوم اینکه از انجا که در بیانات جنابعالی ابهام و شبه ای وجود داشته ، و اویزه ای نیز برای برخی رسانه های مساله دار شده است و در اینده نیز تاثیرات منفی در تاختن علیه انقلاب اسلامی را بهمراه خواهد اورد ، لذا تقاضا میشود در یک نشستی که با حضور جمعی از معماری برگزار خواهد شد ، حضور یافته و در یک مفاهمه تبادل نظر صورت گیرد . مکان این نشست به نشانی زیر بوده و زمان آن براساس هماهنگی دفتر جنابعالی تنظیم خواهد شد .

با آرزوی توفیق روز افزون و تأئیدات الهی

دبیر هسته ملی معماری و شهراسلامی اندیشکده همت

دکتر سید جواد هاشمی فشارکی

******************************** 

سائر نامه های ارسالی :

 ( روی عنوان بزنید صفحه آن باز شده و می توانید متن انرا مطالعه بفرمایید )

********************************

سیاستهای کلی در خصوص معماری و شهرسازی اسلامی در برنامه هفتم توسعه کشور - نامه ارسالی به رئیس مجلس شورای اسلامی

دیدار جمعی از معماران و شهرسازان متخصص انقلابی - رهبر انقلاب اسلامی

ضرورت رعایت شدن بند مقررات ملی ساختمان مبنی بر" بکارگیری ارزشهای اسلامی ایرانی در طراحی و ساخت بنا " در شهرکهای جدید و نوسازی بافتهای فرسوده - نامه ارسالی به راه و شهرسازی استان تهران 

سه درخواست از درخصوص مسایل شهرسازی و معماری - نامه ارسالی به وزیر راه و شهرسازی  

درخواست اجرای قبلی مصوبه مجلس و یا رفع نقص آن در خصوص اراضی مجاور سیمان ری - نامه ارسالی به رئیس مجلس 

لزوم تجدید نظر جدی در سیاستهای کلان مدیریت شهری و شهرسازی و تقاضا برای توقف دو کلان پروژه در تهران و قم - نامه ارسالی به رئیس جمهور

آموزش معماری اسلامی برای مهندسان عضو -نامه ارسالی به سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز -

ضرورت مصوبه قانونی مبنی بر الزامی شدن هویت اسلامی در شهرسازی و روستا سازی و تمامی معماری بناهای شهری و روستایی - نامه ارسالی به رئیس مجلس شورای اسلامی

برنامه هایی با موضوع معماری و شهر اسلامی - نامه ارسالی به مدیر شبکه سه سیمای جمهوری اسلامی

دیدار جمعی از معماران و شهرسازان متخصص انقلابی با رهبر انقلاب اسلامی - نامه ارسالی به رهبر انقلاب اسلامی

آموزش معماری اسلامی برای مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان در سراسر کشور - نامه ارسالی به رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور 

ضرورت رعایت شدن بند مقررات ملی ساختمان مبنی بر" بکارگیری ارزشهای اسلامی ایرانی در طراحی و ساخت بنا " های نوسازی در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری - نامه ارسالی به مدیر عامل شرکت باز افرینی شهری ایران

ضرورت رعایت شدن بند مقررات ملی ساختمان مبنی بر" بکارگیری ارزشهای اسلامی ایرانی در طراحی و ساخت بنا " های شهرهای جدید - نامه ارسالی به مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید 

ضرورت رعایت شدن بند مقررات ملی ساختمان مبنی بر" بکارگیری ارزشهای اسلامی ایرانی در طراحی و ساخت بنا " های شهر کرج -نامه ارسالی به رئیس شورای اسلامی شهر کرج   

ضرورت رعایت شدن بند مقررات ملی ساختمان مبنی بر" بکارگیری ارزشهای اسلامی ایرانی در طراحی و ساخت بنا " - نامه ارسالی به فرمانده قرب سازندگی

ضرورت ابلاغ بند مقررات ملی ساختمان مبنی بر" بکارگیری ارزشهای اسلامی ایرانی در طراحی و ساخت بنا " در شهر ها وروستاها - نامه ارسالی به رییس شورای عالی استانها

پیشنهاد ایجاد بخش مدیریت شهر اسلامی در مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری روستایی وزارت کشور - نامه ارسالی به  رییس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری روستایی 

ضرورت رعایت شدن بند مقررات ملی ساختمان مبنی بر" بکارگیری ارزشهای اسلامی ایرانی در طراحی و ساخت بنا " در شهر تهران - نامه ارسالی به شهردار تهران 

ضرورت ترویج  تدوین و تبیین دستاوردهای 44 ساله انقلاب اسلامی در حوزه معماری و شهر و روستا- نامه ارسالی به رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی

درخواست از اقای مهندس ضرغامی برای مناظره درخصوص صحبتهای غلط خویش  - نامه ارسالی به وزیر میراث فرهنگی وگردشگری

درخواست بازنگری مقررات ملی ساختمان درخصوص معماری اسلامی  نامه ارسالی به وزیر  راه و شهرسازی

پیشنهاد لحاظ شدن سیاستهای کلی در خصوص معماری و شهرسازی اسلامی در برنامه هفتم توسعه کشور - نامه ارسالی به  رییس جمهور

بازنگری بند  ۵-۲-۱-۴ مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان -  نامه ارسالی به وزیر راه و شهر سازی   

ضرورت ترویج هویت اسلامی در معماری و شهرسازی در گام دوم انقلاب اسلامی بیش ازمعرفی میراث فرهنگی سنتی گذشته در خبرگزاری - نامه ارسالی به مدیر خبرگزاری صدا و سیما 

************************************* 

************************************* 

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱/۱۰/۲۱