درس حکمت اسلامی در هنر
احتراماً مباحث مربوط به برگزاری دوره های دانش افزائی و هم اندیشی اساتید مربوطه را تقدیم میدارد . امید است با اقدام جدی ، شاهد تحقق اهداف مقدس نظام جمهوری اسلامی در حوزه آثار هنری و معماری وشهرسازی باشیم .
با آرزوی توفیق و تأئید الهی.
موضوع: برگزاری دوره دانش افزائی و هم اندیش برای اساتید و دانشجویان مقطع دکترا
هدف دوره: آشنائی اساتید با منابع و مبانی حکمت اسلامی در هنر و معماری وشهرسازی مبتنی برهویت ( اسلامی – ایرانی ) . که متأسفانه در شرایط معاصر و تهاجم فرهنگی غرب مورد غفلت بوده و هست.
جامعه هدف : اساتید و دانشجویان مقطع دکترا در رشته های هنری و معماری و شهرسازی.
مدت دوره : دوازده جلسه به مدت بیست و چهار ساعت و سه روز.
عناوین دروس : مبتنی بر فهرست مطالب در ( پیوست های -1 و 2 ) سر فصل های مزبور توسط اینجانب در شورایعالی تحول و ارتقاء علوم انسانی ، کارگروه معماری و شهرسازی مطرح و برای درس ( حکمت اسلامی در هنر و معماری ) به تصویب رسیده است .
ضرورت دوره: از آنجا که مباحث حکمت اسلامی در حوزه زیبائی شناسی و فلسفه هنر و فقه معماری و شهرسازی متأسفانه در دانشگاه های ما تدریس نمی شود و دو واحد درس ( حکمت هنر اسلامی ) را نیز با کمال تأسف مسئولین قبلی از ( اصلی به اختیاری ) تبدیل نموده و عملاً حذف نموده اند. بنابراین اکثر قریب به اتفاق اساتیدی که در خارج و یا داخل تحصیل نموده اند ، با این مباحث آشنائی عمیق نداشته و پاسخگوی مطالبات موجود در اسناد ملّی و فرهنگی در حوزه ( هویت اسلامی – ایرانی ) در رشته های مربوطه نیستند. رویکرد معاصر غربی نیز در این حوزه ها دچار شکاکیت و نسبی گرائی ( اومانیستی ، لیبرالیستی و ماتریالیستی ) یک بعدی بوده و در حال تبلیغ و مقابله گسترده با فرهنگ الهی و فطرت روحی انسانها است . لذا در جهت تحقق تمدن نوین اسلامی ، آموزش مباحث مزبورالزامی است .
مستند دوره: در مقطع کارشناسی معماری درس ( مبانی نظری معماری ) در مقطع ارشد درس ( حکمت اسلامی در معماری ) و در مقطع دکترا دروس ( شناخت شناسی ، فلسفه هنر و زیبائی و بررسی تطبیقی معماری – حکمت و روشها ) مستقیماً با مباحث فوق در ارتباط می باشند و سایر دروس به صورت غیر مستقیم مرتبط هستند.
مجموع رشته های موجود در گروه هنر و گرایش های شهرسازی نیز در مباحث زیبائی شناسی و حکمت هنر اسلامی با رشته معماری مشترک بوده و فقط در طرح مصادیق و ارزیابی آنها متفاوت می باشند.
مدرسان دوره : مدیر و اعضاء مرکز تحقیقات و قطب علمی معماری اسلامی و اعضاء کرسی معماری و شهرسازی شورایعالی انقلاب فرهنگی و در صورت لزوم از سایر نخبگان موجود در سطح ملّی انتخاب خواهند شد.
محل برگزاری : هر کجا برای آن دانشگاه میسر باشد ، حتی المقدور در تهران و یا مراکز استانها .
توضیحات :
1- همه اساتید دروس مربوطه ملزم به شرکت در این دوره ها باشند .
2- میتوان دوره های مشترک ویا جداگانه برای دانشجویان مقطع دکترا برگزار نمود .
3- هر جلسه نود دقیقه طرح موضوع خواهد بود و سی دقیقه پرسش و پاسخ و هم اندیشی.
4- به همه شرکت کننده گان گواهی معتبر ومشترک داده خواهد شد.
5- هزینه های مربوطه بسیار مختصر و در حداقل ممکن خواهد بود.
6- میتوان دوره های تکمیلی برای مراحل بعد نیز پیش بینی نمود.
سر_فصل_درس_حکمت_اسلامی_در_هنر_