مصاحبه دبیر کمیته علمی دومین همایش ملی «پدافند غیرعامل و پیشرفت پایدار»
دکترسیدجوادهاشمی فشارکی
http://mohandesineosveh.ir/دومین-همایش-پدافند-غیرعامل-و-پیشرفت-پ/
دومین همایش «پدافند غیرعامل و پیشرفت پایدار» با حضور ۶۵۰ نفرمدیران وکارشناسان وزارت خانه وسازمانها ودانشگاههای شرکت کننده از سراسر کشور با محوریت وزارت کشور در روزهای ۲۵ و ۲۶ مهرماه ۹۶ در تالار همایشهای وزارت کشور برگزار گردید.
دبیر علمی دومین همایش ملی «پدافند غیرعامل و پیشرفت پایدار» درباره این رویداد گفت: دومین همایش ملی «پدافند غیرعامل و پیشرفت پایدار» با حمایت و مشارکت هفت وزارتخانه، پنج نهاد و ۳۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی با ۱۰ محور موضوعی می باشد.
دکتر سید جواد هاشمی فشارکی، گفت: از میان۱۸۲ مقاله رسیده به دبیرخانه همایش ، ۱۱۰ مقاله براساس ارزیابی دو داور از ۳۰ دانشگاه مشارکتکننده و حامی علمی همایش مورد پذیرش قرارگرفته ودرکتاب مقالات همایش منتشر شده است و ازمیان انها شش مقاله برتر درکارگاه جانبی ارائه داشته و مورد تقدیرنیز قرارگرفتند.
دکتر هاشمی فشارکی ادامه داد : در روز دوم همایش نیز شاهد برگزاری ۱۰ کارگاه آموزشی درموضوعات مهم ومورد نیاز بخشهای مختلف کشور توسط اساتید خبره ارایه گردید.
وی همچنین پنج دستاورد مهم را برای این رویداد مهم ملی برشمرد و گفت: مقالات ارائهشده در چنین رویدادهایی به تولید و توسعه دانش در این حوزه منجر میشود و موضوعات مختلف را پوشش میدهد. دستاورد دوم در آموزش است که برگزاری کارگاه آموزشی با موضوعات بسیار مهم مورد تقاضای بخشهای مختلف جامعه، توسط اساتید خبره این حوزه به افزایش دانش و اطلاعات کارشناسان و مدیران سازمانهای مختلف و علاقهمندان کمک بسیاری میکند. دستاورد دیگر بهرهبردای از تجربیات و انتقال آنهاست. در این دوره برخی سازمانهایی که اقدامات خوب قابل ارائه در این حوزهها داشتند شناسایی شدند و در بعد از ظهر روز همایش تجربیات خود را به حاضران ارائه میدهند. شرکتکنندگان سایر دستگاه با این اندوختهها آشنا میشوند و آنها را با مصادیق خود تطبیق میدهند. این موضوع توجه بیشتر مدیران و مسئولان را به این مسائل معطوف میکند و تاکید و توجه مسئولان و مسائل مهم از دید آنها مشخص میشود. همچنین تقدیر از افرادی که به ارائه مقالات و تجربیات برتر پرداختند و مدیرانی که زحمات زیادی در حوزه پدافند غیرعامل و پیشرفت پایدار داشتند تشویقی برای سایرین خواهدبود تا توجه خود را به این موضوع بیشتر کنند.
دبیر علمی همایش دربخش دوم مطالب خود ،به واکاوی بازدید میدانی اسیبها و خسارات وارده به شهرحلب بعنوان مطالعه موردی درشمال سوریه ودر ۳۸۰ کلیومتری دمشق ،پرداخته بیان نمود : شهر حلب یکی از شهرهایی است که درهنگام تهاجم دشمن خارجی ( داعش ) و دشمنان داخلی ( گروههای ونیز در مدت تصرف وهمچنین درزمان آزادسازی وتخریب هنگام تخلیه توسط دشمن، تروریستی ) اسیبهای فراوانی درحوزه های مختلف دیده است : دربخش آب ( مخازن آبی زمینی ومنابع بتنی هوایی ، کانال های اصلی وفرعی و شبکه توزیع آب شهری)، در بخش آب روستایی ( چاه های آب ، کانال های انتقال آب کشاورزی ومنابع اب بتنی ) ، دربخش تاسیسات برقی (خط انتقال ،دکلها وکابلها و تاسیسات مربوطه ) .ودرحوزه فاضلاب ( تخریب وقطع شبکه فاضلاب و حوضچه فاضلاب و تاسیسات آن ) ، در حوزه جاده ای( پلها و برخی نقاط جاده ) ،در حوزه راه آهن ( خطوط ریلی ، ایستگاه و زیرساخت وتجهیرات مربوطه )، در حوزه تردد هوایی ( تاسیسات زیرساختی ) ،در حوزه مخابرات ( دکلها و زیر ساخت )، در حوزه صدا و سیما(زیرساختها)،در حوزه صنایع( ساختمان ، تجهیزات صنعتی و تاسیسات آن) ،در حوزه بهداشت( مراکز درمانی) ، در حوزه کشاورزی(زمینهای زراعی وباغات زیتون وانجیر وانگور)،در حوزه آثار باستانی( تخریب بخشی از قلعه قدیمی حلب و مسجد جامع اموی و …)،در حوزه اماکن مذهبی ( خسارت به دیوار مقام راس امام حسین ع وخسارت فیزیکی به حرم مطهر حضرت محسن ابن امام حسین ع و آتش زدن آن وهمچنین تعداد زیادی از مساجد شهری روستایی وبین راهی ) ، در حوزه اماکن آموزشی ( مدارس ابتدایی و متوسطه شهری وروستایی یک تا سه طبقه) ،چهار کارخانه سیمان و کارخانه آسفالت ، پادگان های نظامی و مراکزصنایع دفاعی ،ساختمان های تجاری و خدماتی ،انبوهی ازساختمان های مسکونی شهری یک تا هفت طبقه وساختمانهای یک تا دو طبقه روستایی و…. که به میزان مختصر تا تخریب کامل صورت گرفته است.وهمچنین مهم تر ازآن ،خسارت جانی ومعلولیتهای جسمی وروانی ومشکلات بهداشتی و فاجعه زیست محیطی و…. است که مردم مظلوم با آن مواجه هستند.
دکتر هاشمی فشارکی درپایان گفت:حوادث جهان ومنطقه مبین است که بشریت درهزیز بوده وعلیرغم ممنون تهاجم به غیر نظامیان مصون نبوده وحتی محکومیت جهانی را بهمراه نمی اورد لذا نبایستی چشم امید به معاهدات بین المللی وبرجام و….بود. باید از حوادث تلخ جهان درس گرفت .باید تجربیات حاصل از وضعیت اسیبهای سوریه و….. را درس گرفته ودرشناسایی ضعفهای زیرساختهای کشورمان مورد توجه قرارگرفته ورفع گردیده استانه مقاومت ملی را افزایش داد.در چنین شرایطی برای حفظ استقلال و منافع ملی و کاهش خسارات احتمالی تهدیدات متحمل، مناسب است از تجربیات سایر کشورها بهره مندگردیده واز واکاوی انها واستخراج راههای ارتقائ کیفیت انان بهره گیری کرده و زیرساخت ها و بنیان های حوزه های اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و… کشورمان را مصون کرد.
http://mohandesineosveh.ir/دومین-همایش-پدافند-غیرعامل-و-پیشرفت-پ/