شانزدهمین نشست شنبههای انقلاب اسلامی با موضوع مطبوعات
در دوران پهلوی جز 3 رسانه مابقی را تعطیل کردند
مدیر مسئول جهان نیوز گفت: در زمان پهلوی تمام رسانه ها را تعطیل کردند و فقط 3 رسانه اجازه فعالیت داشتند که آن هم وابسته به دولت بود.
به گزارش فرهنگ سدید، مهدی جهان تیغی مدیر مسئول جهان نیوز در شانزدهمین نشست شنبههای انقلاب با موضوع مطبوعات و خبرگزاریها که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در پاتوق رسانههای انقلاب اسلامی واقع در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد، در سخنانی اظهار داشت: دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه رسانه و مطبوعات قابل دفاع است و این شیب روبه مطلوب شدن است.
وی با اشاره به وضعیت رسانه های قبل انقلاب گفت: در زمان پهلوی تمام رسانه ها را تعطیل کردند و فقط 3 رسانه اجازه فعالیت داشتند که آن هم وابسته به دولت بود.
مدیرمسئول جهان نیوز گفت: تمام رسانه ها در زمان پهلوی در تهران متمرکز بودند و در مناطق مختلف کشور هیچ رسانه ای فعالیت نمی کرد اما اکنون بعد از انقلاب تمامی استان ها و مناطق کشور دارای رسانه اختصاصی هستند.
وی تاکید کرد: در جمهوری اسلامی هر مذهب و دینی برای خود یک رسانه دارد که در کشورهای دنیا این بیسابقه است.
جهانتیغی ادامه داد: الان میزان و تاثیرگذاری رسانه ها نسبت به قبل انقلاب بیشتر شده است و هر رسانه محلی در جمع افکار خود دارای تاثیرگزاری بالایی است.
وی ادامه داد: یکی از اهداف انقلاب اسلامی بازآفرینی رسانه در بین مردم بود و اینکه رسانه جزیی از مردم شود.
جهان تیغی در پایان سخنان خود گفت: در حوزه عدالت رسانه ای هنوز به یک جایگاه مطلوبی نرسیده ایم. ولی به یک حد نصاب اولیه در عدالت رسیده ایم.
http://farhangesadid.ir/fa/news/519/در-دوران-پهلوی-جز-3-رسانه-مابقی-را-تعطیل-کردند
رویکرد اصلی انقلاب اسلامی، بر پایه بیداری اجتماعی است/ نشریات دانشجویی یکی از بدنههای مهم رسانهای کشور است/ برخورداری رسانهها از امکان نقد اصلیترین و اساسیترین تفکرات و آرمانهای انقلاب/ رفتار نظام با مطبوعات مداراگونه است
قائممقام روزنامه فرهیختگان گفت: اکنون رسانههایی وجود دارد که اصلیترین و اساسیترین تفکرات و آرمانهای انقلاب را نقد میکنند و این نشارن از مدارا انقلاب اسلامی با مطبوعات است.
به گزارش فرهنگ سدید، علی خضریان قائممقام روزنامه فرهیختگان در شانزدهمین نشست شنبههای انقلاب با موضوع مطبوعات و خبرگزاریها که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در پاتوق رسانههای انقلاب اسلامی واقع در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد، اظهار داشت: زمانی که فضای رسانه و مطبوعات بررسی میشود، رسانه بهعنوان یکپایه دموکراسی در نظام مردمنهاد شناخته میشود.
رویکرد اصلی انقلاب اسلامی، بر پایه بیداری اجتماعی است
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی جایگزین رژیمی شد که فقط یک حزب و یک رسانه را میپذیرفت، ادامه داد: برخلاف تفکری که در قبل از انقلاب وجود داشت، رویکرد اصلی انقلاب اسلامی، بر پایه بیداری اجتماعی شکل گرفت.
خضریان تصریح کرد: رویکرد اصلی حضرت امام خمینی(ره) رفتار مدارا گونه با مخالفان بود. در ابتدا مخالفین را به رسمیت شناخت و سپس به آنها آزادی بیان بخشید و این موضوع برخلاف رویکرد موجود قبل از انقلاب بود که همه برای بیان یک حرف باید عضو حزب رستاخیز میشدند.
وی با اشاره به غلبه نگاه انسانی امام خمینی(ره) بر نگاه ایدئولوژیک ایشان گفت: امام خمینی(ره) پس از انقلاب با دو کشور اسرائیل و آفریقای جنوبی قطع رابطه کرد و این قطع رابطه به خاطر رفتارهای نژادپرستانهای این کشورها بود، این نگاه آزادیبخش موجب گسترش فرهنگ و آرمان امام خمینی(ره) شد.
برخورداری رسانهها از امکان نقد اصلیترین و اساسیترین تفکرات و آرمانهای انقلاب
قائممقام روزنامه فرهیختگان با اشاره به فضای مطبوعاتی قبل از انقلاب و پس از انقلاب گفت: شرایط نسبت به دوران قبل از انقلاب بسیار بهتر شده است و اصلاً این فضا قابل قیاس با رژیم گذشته نیست؛ البته تمام انتظارات انقلاب اسلامی و رهبری نیز برآورده نشده است.
وی تشریح کرد: اگر رژیم گذشته بر سرکار بود، ممکن بود به لحاظ کیفیت و آمار، تعداد رسانهها و خبرگزاریها به همین صورت وجود داشت اما سؤال اساسی این است که آیا رسانهها اجازه بیان همه تفکرات را داشتند یا اینکه فقط خط فکری شاه و جریان خاصی مرتبط با دیکتاتوری را بیان میکرد؟!
نشریات دانشجویی یکی از بدنههای مهم رسانه کشور است
خضریان گفت: نشریات دانشجویی یکی از بدنههای مهم رسانه کشور محسوب میشوند و تا جایی پیش میروند که یک فرد دانشجوی فعال در نشریات، تندترین انتقادات را نسبت به رهبری و آرمانهای انقلاب در محضر ایشان مطرح میکند.
این فعال رسانهای ادامه داد: اکنون رسانههایی وجود دارد که اصلیترین و اساسیترین تفکرات و آرمانهای انقلاب را نقد میکنند و این نشان از مدارا انقلاب اسلامی با مطبوعات است.
خضریان در پایان با اشاره به وجود مشکلاتی در عرصه مطبوعات و خبرگزاریها گفت: برخی رفتارهای سلیقهای در حال ضربه زدن به جریان رسانهای کشور است؛ اما مقایسهها نشان میدهد که این مسیر رو به رشد و تحول زا بوده است.
http://farhangesadid.ir/fa/news/518/رویکرد-اصلی-انقلاب-اسلامی-بر-پایه-بیداری-اجتماعی-است-نشریات-دانشجویی-یکی-از-بدنههای-مهم-رسانهای-کشور-است-برخورداری-رسانهها-از-امکان-نقد-اصلیترین-و-اساسیترین-تفکرات-و-آرمانهای-انقلاب-رفتار-نظام-با-مطبوعات-مداراگونه-است
۴۰ درصد فضای مطبوعات بعد از انقلاب در اختیار زنان است/ ۱۷ درصد از مدیران مسئول نشریات و رسانهها را بانوان تشکیل میدهند/ انقلاب اسلامی اندیشه زنان را در مطبوعات جایگزین جاذبههای جنسی کرد
پوروهاب بااشاره به جایگاه زنان در نشریات پس از انقلاب گفت: 17 درصد از مدیران مسئول نشریات و رسانهها را بانوان تشکیل میدهند. این در حالی است که بانوان با قلم خود اندیشه و فکر تولید می کنند و بخش اعظم بدنه رسانه را تشکیل می دهند به نحوی که طبق آمار 40 درصد فضای رسانه کشور در دست بانوان است.
به گزارش فرهنگ سدید زهره پور وهابی سردبیر روزنامه سپهر غرب در شانزدهمین نشست شنبههای انقلاب با موضوع مطبوعات و خبرگزاریها که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در پاتوق رسانههای انقلاب اسلامی واقع در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد، تصریح کرد: پس از جنگ جهانی اول، انقلاب اسلامی تأثیر بسیار زیادی در منطقه داشته است. انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب کاملاً فرهنگی است و این بهواسطه وجود رهبری آگاه و مخابره پیام فطری به انسانها آزادیخواه است و این پیام فطری، پیامی فرهنگی است.
وی با اشاره به عدم آزادی بیان قبل از انقلاب گفت: در رژیم پهلوی تنها راه انتقال پیام و سخن مخالف، منبر و کاست بود.
پوروهاب در بیان پیدایش اولین روزنامهها در عرصه زنان گفت: اولین روزنامه ویژه بانوان در سال 1328 به نام روزنامه دانش که جهتگیری آن از سیاست دوربرد منتشر شد و فقط به مسائل بانوان میپرداخت، دومین آن نشریه شکوفه و سومین آن زنروز بود.
سردبیر روزنامه سپهر غرب با اشاره به محتوای روزنامههای قبل از انقلاب ادامه داد: الگوی رسانههای قبل از انقلاب که با محور زنان منتشر میشد کاملاً غرب محور بود و هیچگونه فضایی به زن ایرانی و مسلمان داده نمیشد.
وی گفت: موضوع دیگر درباره رسانههای قبل از انقلاب نادیده گرفتن بدنه زنان بود، در آن زمان رسانهها یک سری کالای شیک بودند که باید پیامی را به مخاطبان خاص و اندک خود میرساندند آنهم از سوی روزنامههای زردی که تنها مدل بودند و سلبریتی های آن زمان را معرفی میکردند.
این روزنامهنگار در بیان همراهی زنان در زمان پیروزی انقلاب اسلامی گفت: همزمان با آغاز جنبشهای انقلابیون، زنان نیز جایگاه خود را یافتند و توانستند در عرصه انقلاب بسیار تأثیرگذار باشند و از چارچوبهای انقلاب دفاع کنند.
وی در بیان جایگاه زن در عرصه رسانهها پس از انقلاب گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی جریان فکری رسانههای زن متفاوت شد و این از توجه انقلاب به تفکر و ایده زن بود. پس از انقلاب زن از شیء بودن و تبلیغکننده اجناسی که برای آن از زیبایی خود استفاده میکرد؛ خارج شد.
این فعال رسانهای تصریح کرد: در مدت اندکی پس از انقلاب اسلامی، زن ایرانی جایگاه خود را پیدا کرد و از تبلیغ لوازمآرایشی به دفاع از کیان نظام و انقلاب رشد یافت.
پوروهاب با اشاره به این موضوع که زنان قشر انسانساز جامعه هستند، گفت: با انقلاب اسلامی این پیام مخابره شد که زنان فعال در نشریه میتوانند از اندیشه زیبای خود بهجای جسم و کالای تبلیغی بودن استفاده کنند.
وی در خصوص ادامه فعالیت روزنامه و نشریههای قبل از انقلاب، پس از انقلاب اسلامی گفت: روزنامه زنروز که قبل از انقلاب خواستهای پهلوی را پیگیری میکرد بعد از انقلاب نیز با تغییر موضع چاپ و منتشر میشود.
سردبیر روزنامه سپهر غرب با اشاره به جایگاه زنان در نشریات پس از انقلاب گفت: 17 درصد از مدیران مسئول نشریات و رسانهها را بانوان تشکیل میدهند. این در حالی است که بانوان با قلم خود اندیشه و فکر تولید میکنند و بخش اعظم بدنه رسانه را تشکیل میدهند بهنحویکه طبق آمار 40 درصد فضای رسانه کشور در دست بانوان است.
پوروهاب در پایان به چالشهای موجود در عرصه رسانه زنان اشاره کرد و گفت: موضوع اول اینکه نشریات زن بهاندازه کافی جریان ساز نیستند و در زمان لازم به نیاز و شبهات موجود در عرصه زن پاسخ لازم و کافی را نمیدهند و موضوع دیگر تبدیلشدن رسانه زنان به ابزار جریانهای سیاسی است که این در حوزه دغدغه زنان تعریف نمیشود.
http://farhangesadid.ir/fa/news/514/۴۰-درصد-فضای-مطبوعات-بعد-از-انقلاب-در-اختیار-زنان-است-۱۷-درصد-از-مدیران-مسئول-نشریات-و-رسانهها-را-بانوان-تشکیل-میدهند-انقلاب-اسلامی-اندیشه-زنان-را-در-مطبوعات-جایگزین-جاذبههای-جنسی-کرد
شانزدهمین شنبه انقلاب با عنوان «مطبوعات و خبرگزاریها»، صبح روز شنبه 13مرداد97 ساعت 9:30 صبح در محل پاتوق رسانههای انقلاب اسلامی واقع در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار میشود.
به گزارش فرهنگ سدید به نقل از روابط عمومی جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی، شانزدهمین شنبه انقلاب با عنوان «مطبوعات و خبرگزاریها»، صبح روز شنبه 13مرداد97 ساعت 9:30 صبح در محل پاتوق رسانههای انقلاب اسلامی واقع در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار میشود.
نگاهی به کارنامه چهلساله انقلاب اسلامی در حوزه مطبوعات و خبرگزاریها با مصادیقی چون تکثر، میزان نفوذ و عمق تأثیرگزاری در میان افکار عمومی و همچنین شکستن انحصار رسانه ای صهیونیسم در جهان از جمله محورهای این نشست است.
در این برنامه کارشناسان و صاحب¬نظران حوزه رسانه، چون بیژن نوباوه وطن مدیر مسئول روزنامه عصر ایرانیان، سید نظامالدین موسوی مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس، مسعود بصیری رئیس سازمان بسیج رسانه کشور، محسن پیرهادی مدیر مسئول روزنامه رسالت و جمع دیگری از کارشناسان و اصحاب رسانه حضور دارند.
بر اساس این گزارش، برنامه شنبههای انقلاب که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی برگزار میشود شنبههای هر هفته یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف را با حضور چهرههای شاخص آن حوزه بررسی میکند.
http://farhangesadid.ir/fa/news/509/شانزدهمین-شنبه-انقلاب-با-موضوع-مطبوعات-و-خبرگزاریها-برگزار-میشود
۹۳۰۰ پایگاه خبری و ۴۲ خبرگزاری در جمهوری اسلامی، نشانگرآزادی گردش اطلاعات است/ انقلاب اسلامی، انحصار و سلطه تکصدایی صهیونیزم بر گردش جهانی خبر را شکسته است
عبدی گفت: علیرغم برخورد سخت استکبار با رسانههای انقلاب اسلامی، انحصار و سلطه تکصدایی صهیونیزم و استکبار بر گردش جهانی خبر شکسته شده است.
به گزارش فرهنگ سدید، علی عبدی، دبیر کمیته مطبوعات و خبرگزاریهای جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در شانزدهمین نشست شنبههای انقلاب با موضوع مطبوعات و خبرگزاریها که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در پاتوق رسانههای انقلاب اسلامی واقع در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد، اظهار داشت: قبل از انقلاب انتشار خبر به یک خبرگزاری دولتی صد درصد تحت کنترل و منحصر بود در صورتی که بعد از انقلاب تعداد خبرگزاریها ۴۲ برابر شده است و همه ذائقههای سیاسی و فرهنگی دارای رسانه هستند.
وی اضافه کرد: از تعداد انگشت شمار روزنامههای قبل از انقلاب که تحت کنترل کامل دولت بود به ۳۴۱ روزنامه با سلائق مختلف در حال حاضر رسیدهایم.
دبیر کمیته مطبوعات و خبرگزاریهای جنبش مردمی با اشاره به آزادی بیان رسانهای در جمهوری اسلامی گفت: در جمهوری اسلامی انتشار ۳۴۱ روزنامه با همه سلیقههای تفکری، اعتقادی و سیاسی را میتوان نماد آزادی بیان رسانهای دانست.
وی ادامه داد: وجود بیش از ۹۳۰۰ پایگاه خبری و ۴۲ خبرگزاری در جمهوری اسلامی، نشانگر آزادی گردش اطلاعات در ایران است.
عبدی با بیان این که مطبوعات بعد از انقلاب به عنصر تأثیرگذار در معادلات بین الملل تبدیل شدهاند افزود: انتشار ۹۲۳۰ نشریه و رسانه در ایران، در منطقه بینظیر و در جهان کمنظیر است.
وی گفت: تنوع و تکثر موضوعی نشریات ایران با ۳۵۰۰ عنوان تخصصی مثال زدنی است که این تعداد عناوین در نشریات علمی کشور به ۱۲۷۲ نشریه رسیده که از افتخارات علمی کشور محسوب میشود.
عبدی بیان داشت: با وجود اضافه شدن رقبای رسانههای مجازی و ماهوارهای، شمارگان سالانه نشریات در کشور رشد چشمگیری داشته است.
وی گفت: علیرغم برخورد سخت استکبار با رسانههای انقلاب اسلامی، انحصار و سلطه تکصدایی صهیونیزم و استکبار بر گردش جهانی خبر شکسته شده است.
دبیر کمیته مطبوعات و خبرگزاریهای جنبش مردمی ادامه داد: به برکت انقلاب اسلامی اولین بلوک رسانهای مستقل از صهیونیزم بین المللی در جهان اسلام شکل گرفت و پس از انقلاب اسلامی هیچ رسانه تأثیرگذار بین المللی نداشتیم و امروز رسانههای نافذ منطقهای را داریم.
وی با اشاره به آزادی رسانهای در جمهوری اسلامی تاکید کرد: جدیترین و تندترین انتقادات روزانه در مطبوعات ایران منتشر میشود و بخش اعظم یارانه دولتی نیز به نشریات منتقد نظام تعلق میگیرد.
عبدی گفت: رسانههای انقلاب اسلامی جذابیت اندیشه و تفکر را جایگزین جذابیتهای سکس و خشونت متداول در غرب و قبل از انقلاب کردند.
وی ادامه داد: با وجود جو رسانههای غرب، کارنامه آزادی مطبوعات در ایران پس از انقلاب افتخارآمیز و درخشان است.
دبیر کمیته مطبوعات و خبرگزاریهای جنبش مردمی با اشاره به دشمنیها با انقلاب اسلامی بیان داشت: وجود ۲۷۵ رسانه صوتی و تصویری فارسی زبان تحت حمایت سرویسهای جاسوسی غربی و عربی در تاریخ جنگهای روانی جهان بی سابقه است و این وضعیت بیانگر اثرگذاری پیام انقلاب اسلامی در منطقه و جهان است.
وی تاکید کرد: بعداز انقلاب ۱۶۵۰ رسانه استانی و شهرستانی و ۴۷۳ رسانه منطقهای تاسیس شد که حاکی از عدالت در رسانه و تبادل اطلاعات در نظام اسلامی است.
عبدی با اشاره به لزوم الگوگیری از رهبر انقلاب در مطالعه مطبوعات گفت: رهبر معظم انقلاب روزانه وقت طولانی برای مطالعه مطبوعات اختصاص میدهند که میتواند یک الگوی ناب برای همه جوامع شود.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری سالانه نمایشگاه مطبوعات ابتکار جمهوری اسلامی و نماد اهتمام و جایگاه خاص مطبوعات در کشور است و شاغلین مرتبط با حوزه مطبوعات پس از انقلاب چندین برابر شده اند که بیش از ۸۰ درصد عناصر مطبوعاتی کشور را جوانان تشکیل میدهند.
دبیر کمیته مطبوعات و خبرگزاریهای جنبش مردمی افزود: انقلاب اسلامی رسانهای در خدمت زر و زور و قدرت و فساد را به یک رسانه خدمتگزار تبدیل کرده است و امروز به برکت انقلاب اسلامی، محرومترین و کمبرخوردارترین مناطق کشور نیز از رسانههای محلی متنوع برخوردارند.
عبدی با بیان حضور زنان در عرصه رسانهای کشور در بعد از انقلاب گفت: ۱۵۰۸ رسانه با مدیرمسئولی زنان، بعد از انقلاب، یک جهش استثنائی و رشد نجومی از حضور زنان در حوزه رسانهای است و پیش از انقلاب اسلامی زن در رسانه ابزار جذابیت جنسی بود و امروز عنصر فرادست است که بیش از ۱۷ درصد نشریات را اداره میکند.
http://farhangesadid.ir/fa/news/510/۹۳۰۰-پایگاه-خبری-و-۴۲-خبرگزاری-در-جمهوری-اسلامی-نشانگرآزادی-گردش-اطلاعات-است-انقلاب-اسلامی-انحصار-و-سلطه-تکصدایی-صهیونیزم-بر-گردش-جهانی-خبر-را-شکسته-است
امام خمینی (ره) انحصار رسانهای غرب و بلوک شرق را شکست/ انتشار بیانیههای امام، سبک جدید رسانهای بود/ هرجریانی در انقلاب اسلامی امکان برخورداری از رسانه را دارد/ تشکیل هیات منصفه مطبوعات؛ دستاورد رسانهای انقلاب اسلامی
سید نظام الدین موسوی با بیان اینکه امام خمینی(ره) در رویکرد رسانه ای خود به دنبال شکست رسانه های امپریالیسم و هویت بخشی به سبک رسانه ای مبتنی بر اهداف انقلاب اسلامی بودند، گفت: در آن زمان انحصار رسانه ها در اختیار جریان مقابل و بلوک شرق بود و خبرگزاری های اصلی و مطرح در اختیار آمریکا و غرب بود و امام تلاش داشتند تا این انحصار شکسته شود.
به گزارش فرهنگ سدید، سید نظامالدین موسوی دبیر کل انجمن روزنامهنگاران مسلمان و مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس در شانزدهمین نشست شنبههای انقلاب اسلامی با موضوع مطبوعات که در پاتوق رسانههای انقلاب اسلامی برگزار شد اظهار داشت: تاریخچه رسانه به عصر جدید بازمیگردد که با رخدادهای نوینی مانند پیدایش صنعت چاپ و اختراع رادیو و تلویزیون در غرب شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه در زمان شکلگیری انقلاب اسلامی نوع نگاه به پدیدههای جدید مانند رسانه در میان انقلابیون متفاوت بود و برخی معتقد به حذف و برخی دیگر معتقد به پذیرش کامل بودند تصریح کرد: امام خمینی (ره) بهعنوان رهبر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی به حذف مطلق و به هضم کامل این پدیدههای جدید اعتقاد نداشتند. بلکه ایشان باور داشتند باید از آنان بهعنوان ابزاری در راستای تحقق اهداف و برنامهها استفاده کرد.
انتشار بیانیههای امام، سبک جدید رسانهای بود
موسوی اضافه کرد: در صدر اسلام نیز سنتها و نمادهایی از قبل وجود داشت که پیامبر(ص) آنها را از بین نبرد بلکه جهت آنها را به سمت خداباوری سوق دادند؛ امام خمینی (ره) نیز همین نگاه را داشتند و حتی در بحث جمهوریت نیز که برخی از انقلابیون اینگونه نگاه به مردم را قبول نداشتند ایشان این پدیده را بهعنوان یک ابزار پذیرفتند.
دبیر کل انجمن روزنامهنگاران مسلمان با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نوع مواجهه با رسانهها مثبت بود افزود: امام خمینی (ره) از رسانهها استفاده کاملی داشتند و قبل از پیروزی انقلاب، به دلیل جو خفقانی غالب بر رسانهها، ایشان از رسانههای مردمی استفاده کردند و بیانیهها و منویات خود را در سطح گسترده توزیع و منتشر کردند و با ضبط نوارهای کاست، سبک جدید رسانهای را ارائه دادند.
امام خمینی (ره) انحصار رسانهای غرب و بلوک شرق را شکست
وی بابیان اینکه امام خمینی(ره) در رویکرد رسانهای خود به دنبال شکست رسانههای امپریالیسم و هویت بخشی به سبک رسانهای مبتنی بر اهداف انقلاب اسلامی بودند، گفت: در آن زمان انحصار رسانهها در اختیار جریان مقابل و بلوک شرق بود و خبرگزاریهای اصلی و مطرح در اختیار آمریکا و غرب بود و امام تلاش داشتند تا این انحصار شکسته شود.
موسوی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد شکلگیری جریان رسانهای گسترده علیه انقلاب بودیم اما جریان رسانهای ایران توانست، آلترناتیوی در تقابل با آنها ایجاد کند و بارقههای امید را در سراسر جهان به وجود آورد.
مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس اضافه کرد: عناصر رسانهای کشورهایی مانند هند و پاکستان که خود جرات مقابله با غرب و آمریکا را ندارند، مواضع رسانهای ایران را میپسندند و امروز رسانههای ایران بهعنوان یک جریان رسانهای خاورمیانه، در برابر غرب ایستاده است و در یمن و لبنان نیز جریانهای رسانهای قوی شکلگرفته است که در برابر رسانههای عربی و عبری ایستادهاند و شبکهای مانند المیسره، بسیار فعال و قوی در حال فعالیت است.
وی گفت: امام خمینی(ره) معتقد بودند که رسانهها باید متناسب با خواست مردم و همسو با حرکتهای مردم فعالیت داشته باشند و این ایده جدیدی بود تا رسانهها از اختیار باندها و قدرتها خارج شود و زبان گویای مردم باشند و در این زمینه پیشرفتهای خوبی داشتهایم.
هرجریانی در انقلاب اسلامی امکان برخورداری از رسانه را دارد
موسوی با اشاره به اینکه امروز رسانهها از انحصار جریانهای خاص سیاسی و حتی دولت خارجشده است، گفت: انقلاب اسلامی فضایی را ایجاد کرده است تا هر جریان سیاسی صاحب تریبون و رسانه باشند البته این امکان تا جایی است که رسانههای به پایگاه دشمن تبدیل نشود و اصول و اعتقادات مردم را زیر سؤال نبرد.
دبیر کل انجمن روزنامهنگاران مسلمان گفت: امروز یکی از مباحث رایج در کشور مذاکره و ارتباط با آمریکاست که علیرغم اینکه بر اساس قانون اساسی تعیین سیاستهای کلان در حوزه اختیارات رهبری است اما در این زمینه نگاههای متفاوتی در سطح رسانههای مطرح است و در موضوعات دیگر مانند عدالت اجتماعی نیز مباحث متفاوت مطرح میشود که نشان از تعدد آراء و رویکردها در رسانههای ایران است.
وی ادامه داد: وجود یک هیئت منصفه در نظام مطبوعاتی ایران که پیش از حضور افراد رسانهای در دادگاه، امکان دفاع و نقد را فراهم میکند، یکی از دستاوردهای انقلاب درزمینهٔ مطبوعات وجود دارد که بنده در سالهای 88 و 89 و در اوج فتنه و زمانی که میرحسین موسوی بیانیه میداد و عدهای بر اساس آن، در کف خیابان به آشوب و اغتشاش میپرداختند، با شکایت این شخص به دادگاه رفتم و همانجا به قاضی گفتم: «افتخار میکنم در کشوری زندگی میکنم که در راستای شکایت فردی با این مختصات که بیانیه در راستای آشوب ارائه میدهد، در دادگاه حاضرشدهام»
موسوی در پاسخ به سؤالی بر اینکه آیا در ایران تمام نگاهها و سلایق سیاسی و اقتصادی امکان ایجاد رسانه را دارند، تصریح کرد: نگاه انقلاب به رسانه متفاوت با دیدگاههای سوسیالیستی و لیبرالی است البته در این زمینه قوانینی وجود دارد که همچون دیگر کشورها باید برای فعالیت مطبوعاتی، مجوز اخذ شود تا نظارتهای لازم صورت گیرد.
این فعال رسانهای تصریح کرد: خبرنگاران متعددی در اروپا در راستای موضعگیری علیه ماجرای هولوکاست در زندان هستند و یا در آمریکا در راستای ماجرای مک کارتیست، بسیاری از روزنامهنگاران و نخبگان، ممنوع القلم و بازداشت شدند؛ که این یعنی در سراسر جهان، محدودیتهایی برای فعالیتهای رسانهای وجود دارد و در ایران نیز ذیل قانون مطبوعات ، محدودیتهایی برای فعالیتهای رسانهای مطرح است اما تمامی دیدگاهها حتی اقلیتهای مذهبی همانطور که در مجلس امکان دارای بودن نماینده را دارند، اجازه فعالیت رسانهای را دارا هستند.
http://farhangesadid.ir/fa/news/512/امام-خمینی-ره-انحصار-رسانهای-غرب-و-بلوک-شرق-را-شکست-انتشار-بیانیههای-امام-سبک-جدید-رسانهای-بود-هرجریانی-در-انقلاب-اسلامی-امکان-برخورداری-از-رسانه-را-دارد-تشکیل-هیات-منصفه-مطبوعات-دستاورد-رسانهای-انقلاب-اسلامی
امروز ۳۰۰ رسانه فارسی زبان علیه جمهوری اسلامی فعالیت میکنند/ رسانههای غربی اعتراض در غرب را دموکراسی و اعتراض در کشورهای دیگر را مطالبه براندازی عنوان میکنند/ ایران تنها کشوری است که در مقابل جریان رسانهای غرب ایستاده است
مدیر مسئول روزنامه عصر ایرانیان گفت: جریان رسانهای غرب در این ۲۰ سال روزانه بیش از ۲ میلیون کلمه در ضربه زدن به ایران به کار برده اند؛ هدف این رسانهها مانند رویترز، آسوشیتدپرس و فرانسپرس ضربه زدن به سبک زندگی و فرهنگی ایرانیان است.
به گزارش فرهنگ سدید، بیژن نوباوه وطن مدیرمسئول روزنامه عصر ایرانیان و نماینده سابق مردم تهران در مجلس در شانزدهمین نشست شنبههای انقلاب اسلامی با موضوع مطبوعات که در پاتوق رسانههای انقلاب اسلامی برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: هیچ ملتی بزرگ نمیشود مگر آنکه زبان بزرگی داشته باشد و آن با رسانه ایجاد میشود.
امروز ۳۰۰ رسانه فارسی زبان علیه جمهوری اسلامی فعالیت میکنند
نوباوه وطن گفت: بزرگترین هجمه رسانهای به دوران جنگ جریان لیبرال و جریان کمونیست برمیگردد که جریان رسانهای لیبرال برای ضربه زدن به جریان کمونیست، رسانهای مانند رادیو ایجاد کرد و همین رادیو توانست جریان کمونیست را به زمین بکوبد و موفق شود.
مدیرمسئول روزنامه عصر ایرانیان افزود: همین کار را جریان غرب علیه انقلاب اسلامی انجام داد و با تأسیس نزدیک به 300 نوع رسانه رادیویی و تلویزیونی فارسیزبان برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی بسیج شد ولی نتوانست موفق شوند.
وی با اشاره به سرمایهگذاری زیاد غرب برای ضربه به انقلاب اسلامی گفت: غرب در تأسیس رسانه فارسیزبان برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی میلیاردها دلار خرج کرده است البته به موفقیت هم نرسیدهاند.
نوباوه وطن به رفتارهای دوگانه غرب در حوزه رسانه اشاره و بیان کرد: سکوت رسانهای غرب در جریان جنگ تحمیلی از مصادیق رفتار متناقض رسانههای غربی است؛ در دفاع مقدس، ایران در مقابل تمام دنیا بود و تمام جنایتهای جنگ تحمیلی که بعد از جنگ جهانی دوم، دومین جنایت قرن محسوب میشود در رسانههای جهان سانسور شد.
وی ادامه داد: فضاسازی رسانهای که علیه حکومت سوریه میشود نیز در چارچوب همین سیاستهای متناقض غرب تعریف میشود و این تعریف آزادیبیان در غرب است که علیه کشوری هجمه میکنند و دروغ میگویند چراکه خلاف سیاستهای آنها حرف میزنند. تنها جریانی که در مقابل جریان قوی رسانهای غرب ایستادگی کرده است نظام رسانهای جمهوری اسلامی است.
در طی 20 سال گذشته روزانه 2میلیون کلمه علیه جمهوری اسلامی ایران نوشته میشود
مدیرمسئول روزنامه عصر ایرانیان به دشمنیهای رسانهای غرب علیه ایران اشاره و تصریح کرد: جریان رسانهای غرب در این 20 سال روزانه بیش از 2 میلیون کلمه در ضربه زدن به ایران بهکاربردهاند؛ هدف این رسانهها مانند رویترز، آسوشیتدپرس و فرانسپرس ضربه زدن به سبک زندگی و فرهنگی ایرانیان است.
نوباوه وطن گفت: کسانی که در تلاش هستند این آزادی که جمهوری اسلامی ایجاد کرده است را به دوران خفقان و استبداد ببرند و در همین راستا بعضی از جیرهبگیران غرب در خیابانها شعارهای رادیکالی سر داده و خواستار بازگشت دوران قبل هستند، هیچگاه دوران خفقان و استبداد را ندیدهاند و متأسفانه امروز جمهوری اسلامی را به نبود آزادی متهم میکنند.
جریان رسانهای غرب اعتراض را در کشور خودشان دموکراسی و در کشورهای دیگر مطالبه تغییر حکومت جلوه میدهد
مدیرمسئول روزنامه عصر ایرانیان بابیان اینکه آمریکاییها نمایش آزادی دارند و اصلاً آزادی به تمام واقعی را رعایت نمیکنند؛ گفت: آزادی رسانهای موجود در کشور ایران بههیچوجه در غرب نیست و مردم ایران از تمام ریز جزئیات باخبرند اما در غرب اینطور نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز جریان رسانهای غرب اعتراضات در غرب را آزادی و دموکراسی عنوان میکند ولی اعتراضات در کشورهای جهان سوم را با فضاسازی به مطالبه تغییر حکومت ربط میدهند و این سیاست جریان رسانهای غرب است که موضوعات را یکطرفه و بهصورت متناقض دنبال میکند.
http://farhangesadid.ir/fa/news/513/امروز-۳۰۰-رسانه-فارسی-زبان-علیه-جمهوری-اسلامی-فعالیت-میکنند-رسانههای-غربی-اعتراض-در-غرب-را-دموکراسی-و-اعتراض-در-کشورهای-دیگر-را-مطالبه-براندازی-عنوان-میکنند-ایران-تنها-کشوری-است-که-در-مقابل-جریان-رسانهای-غرب-ایستاده-است