***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

دکترغلامی فشارکی محمد

 

مشخصات مقاله

 
عنوان نشریه:  مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش) :   مرداد و شهریور 1390 , دوره  14 , شماره  3 (پیاپی 56) ; از صفحه 36تا صفحه 44 .
 
عنوان مقاله:  بررسی روایی و پایایی پرسش نامه فعالیت بدنی آزاد فشارکی (AFPAQ)
 
 
نویسندگان:  غلامی فشارکی محمد*, آزاد اسفندیار
 
 * تهران، بزرگراه جلال آل احمد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده پزشکی، گروه آمار زیستی
 
چکیده: 

زمینه و هدف: با توجه به اهمیت انداره گیری فعالیت بدنی در پژوهش های بهداشتی، این پژوهش با هدف هنجاریابی و بررسی روایی و پایابی پرسش نامه محقق ساخته فعالیت بدنی آزاد فشارکی(AFPAQ)  و در راستای ایجاد ابزاری مناسب صورت پذیرفته است.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی جامعه آماری شامل کلیه نظامیان بوده که با استفاده از نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای و با توجه به کل جامعه آماری و بر اساس جدول نمونه گیری مورگان انتخاب گردیدند. پس از بررسی روایی محتوا جهت بررسی روایی سازه و پیش گو به ترتیب از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، ضریب همبستگی پیرسون (با استفاده از آزمون سلامت روان GHQ)، ضریب بازآزمایی و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 15 و Amosنسخه 16 استفاده گردید.
یافته ها: مطالعه بر روی 749 نفرکه شامل 54 (7.3 درصد) نفر زن و 685 ( 92.7درصد) نفر مرد بودند انجام شد. ضریب نسبت روایی محتوا (CVR) برای این مطالعه برابر 0.6 گردید. همچنین نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان دهنده سه عامل فعالیت بدنی ضمن کار، فعالیت بدنی اوقات فراغت و همچنین خستگی با تبین 45 درصد واریانس و شاخص کیسن مایر الکین 71 درصد گردید. این عوامل نیز به وسیله تحلیل عاملی تاییدی مورد تصدیق قرار گرفت (AGFI=0.963، .(RMSEA=0.053 پایایی پرسش نامه نیز توسط روش الفای کرونباخ و روش بازآزمایی به ترتیب 42 و 70 درصد گزارش گردیدند.
نتیجه گیری: با توجه به این که شاخص های روایی و پایایی پرسش نامه همگی در حد مطلوبی گزارش گردیدند می توانAFPAQ را به عنوان پرسش نامه ای روا و پایا در اندازه گیری فعالیت بدنی استفاده نمود.

 
کلید واژه: استاندارد سازی، ارزیابی فعالیت بدنی، پایایی، روایی
 

 

 

http://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?ID=132475