***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

 

ابتدای فروردین1398

مزار شهید سید عباس موسوی 

 

 

 

 

cebaz.info

 

سید عباس موسوی روحانی شیعه لبنانی بود. او سال‌های اول زندگیش در کنار نیروهای فلسطینی با اسرائیل جنگید و وقتی برای تحصیل بهعراق رفت با رژیم بعث به مقابله برخاست و هنگامی که به لبنان برگشت با تشکیل حزب الله به صورتی جدی‌تر وارد نبرد با اسرائیل شد. وی متأثر از اندیشه‌های سید محمد باقر صدر و امام خمینی بود و برای دیدار با وی در سال ۱۹۷۹م به ایران آمد. او در سال ۱۹۹۱م به عنوان دبیرکل حزب الله انتخاب شد و در ۱۶ فوریه ۱۹۹۲م به شهادت رسید.

تولد

سید عباس موسوی در سال ۱۹۵۲م در شهرک نبی شیت از توابع بعلبک لبنان به دنیا آمد.[۱]

تحصیلات

او در سال ۱۹۶۶م در شهر صور با امام موسی صدر آشنا شد و به توصیه وی به حوزه علمیه صور (معهد الدراسات الاسلامیة) رفت و تحصیلات حوزوی خود را از آنجا آغاز کرد.[نیازمند منبع]

سفر به نجف

او در سال ۱۹۶۷م برای ادامه تحصیلات حوزوی به نجف هجرت کرد و پس از گذراندن دروس سطح در حوزه علمیه نجف آنجا، در دروس آیت الله خویی و آیت الله سید محمد باقر صدر شرکت کرد.[۲] وی ارتباط گسترده‌ای با شهید صدر داشت و او بود که مقدمات آشنایی سید حسن نصرالله را با شهید صدر فراهم کرد.[نیازمند منبع]

فعالیت در لبنان

سید عباس موسوی به علت فعالیت سیاسی علیه رژیم بعث در عراق تحت فشار حکومت آنجا بود و از سوی دیگر از وضعیت ناگوار محرومان در لبنان اطلاع داشت و به همین دلیل در سال ۱۹۷۹م به لبنان مراجعت کرد.[نیازمند منبع]

  • در همان سال حوزهٔ علمیه‌ای در شهر بعلبک با نام امام منتظر تأسیس کرد. همسر وی نیز حوزه‌ای با نام الزهراء برای تحصیل بانوان دایر نمود.[۳]
  • در سال ۱۹۸۲م به همراه چند نفر از روحانیون مبارز لبنانی، تشکل حزب الله را برای مقابله با تجاوزات اسرائیل بنا نهاد و تا سال ۱۹۸۷م مسؤول تشکیلات حزب الله در جنوب لبنان بود.

دبیر کلی حزب الله

نوشتار اصلی: حزب الله لبنان

او در ماه مارس ۱۹۹۱م از سوی شورای مرکزی حزب الله لبنان به عنوان دبیر کل این حزب انتخاب شد تا پس از شیخ صبحی طفیلی دومین دبیرکل این حزب باشد

شهادت

سریال الغالبون ۲ با حدود ۲۰۰ بازیگر از سریال‌های طولانی لبنان

سید عباس موسوی ۱۶ فوریه ۱۹۹۲م برای شرکت در مراسم سالگرد شیخ راغب حرب به روستای جبشیت سفر کرد و پس از شرکت در مراسم و ایراد سخنرانی به سمتبیروت در حرکت بود. هلی‌کوپترهای اسرائیلی با توجه به اطلاعاتی که از طریق جاسوسان اسرائیل در لبنان به دست آورده بودند به کاروان اتومبیل‌های سید عباس موسوی حمله کردند و با هدف قرار دادن خودروی وی، او و فرزند و همسرش را به شهادت رساندند.[۵]

خلبان مهاجم به کاروان وی در سال ۲۰۰۸م[۶] و روزنامه اسرائیلی یدیعوت احرونوت در سال ۲۰۱۲م جزئیاتی از ماجرای ترور وی را فاش کردند. [۷]

آثار منتشر شده درباره وی

آثار مکتوب و رسانه‌ای متعددی درباره سید عباس موسوی تولید شده است که برخی ازاین آثار عبارتند از:

  • کتاب زندگی و مبارزات شهید سیدعباس موسوی (دبیرکل حزب‌الله لبنان)، تألیف غلامرضا گلی زواره. 
  • کتاب زبر الحدید ۲ تألیف فاطمه مصلح‌زاده.[۸]
  • ماهنامه «شاهد یاران» ویژه شهید سید عباس موسوی با عنوان «زیتون سرخ» به همت گروه مجلات شاهد. 
  • مستند زیتون تلخ. این مستند از شبکه تهرانِ تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شده است 
  • سریال الغالبون ۲؛ این سریال نخستین بار در رمضان سال ۱۳۹۲ از شبکه المنار و با دوبله فارسی در رمضان سال ۱۳۹۳ از شبکه آی فیلم تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شد. 

 

http://fa.wikishia.net/view/%D8%B3%DB%8C%D8%AF_%D8%B9%D8%A8%D8%A7%D8%B3_%D9%85%D9%88%D8%B3%D9%88%DB%8C

 

کد خبر ۳۹۷۹۹۵

تاریخ انتشار: ۱۵:۰۶ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - 27 May 2015

صفحه نخست » بین الملل

‍‍‍ پ پ ‍‍‍

تصاویر دیده نشده از مزار پایه گذار حزب الله لبنان

وی پس از سخنرانی و حضور در «گلزار شهدا جبشیت» به شهر الشرقیه رفت، سپس راهی شهر کوثر به الیسا شد و در این شهر بر اثر اصابت موشک شلیک شده از هلیکوپترهای نیروهای اسرائیل به خودرو حاملش و همسرش ام یاسر و یکی از فرزنداش، در سن ۴۰ سالگی شهید شد.

شهید سید عباس موسوی، بنیانگذار حزب الله لبنان است.

به گزارش عصرخبر، شهید سید عباس موسوی در سال ۱۳۳۱ شمسی در شهرک نبی شیت از توابع بعلبک لبنان دیده به جهان گشود.

وی در در سال ۱۳۴۷، در شهر صور با امام موسی صدر آشنا شد و به خواست او به حوزه علمیه صور (کانون تحقیقات اسلامی) که مؤسس آن موسی صدر بود رفت.

در سال ۱۹۶۷ میلادی برای پیگیری تحصیلات علوم دینی به حوزه علمیه نجف رفت و نزد اساتید بزرگ آن حوزه به تحصیل در رشته‌های علوم اسلامی پرداخت. وی در کلاس‌های درس سید ابوالقاسم خویی و سید محمد باقر صدر می‌رفت و با سید محمد باقر صدر روابط نزدیک فکری و سیاسی برقرار کرد.

موسوی در این مدت ازدواج نمود، و این بار به همراه همسرش به نجف رفت. او با مشاهده ظلم صدام بر مردم عراق در مقابل حکومت حاکم به فعالیت سیاسی پرداخت.

در سال ۱۳۵۷ هم‌زمان با پیروزی انقلاب ایران بود، تحت مراقبت ویژه صدام قرار گرفت و چندی بعد به علت فشارهای مداوم پلیس عراق به توصیه محمد باقر صدر به لبنان بازگشت. در همین سال، حوزه علمیه بعلبک را تأسیس کرد. سپس به همراه همسرش حوزه الزهرا را جهت آموزش احکام اسلامی به راه انداخت.

با پیروزی انقلاب ایران شهید موسوی با همفکری جمعی از روحانیون شیعه و تعدادی از شاگردان خود، اقدام به تشکیل گروه حزب‌الله لبنان کرد و در سال 1370 دبیر کلی این حزب را بر عهده گرفت.

شهید عباس موسوی در ۱۶ فوریه سال ۱۹۹۲ (۲۷ بهمن ۱۳۷۰) در حمله یگان ویژه نیروهای اسرائیلی کشته شد.

او در صبح روز ۱۶ فوریه برای شرکت در مراسم هشتمین سالگرد مرگ شیخ شهداء (شهید راغب حرب یکی از رهبران مقاومت لبنان) به سمت جبشیت حرکت کرد و پس از سخنرانی و حضور در «گلزار شهدا جبشیت» به شهر الشرقیه رفت، سپس راهی شهر کوثر به الیسا شد و در این شهر بر اثر اصابت موشک شلیک شده از هلیکوپترهای نیروهای اسرائیل به خودرو حاملش و همسرش ام یاسر و یکی از فرزنداش، در سن ۴۰ سالگی شهید شد.

فرزند دیگر وی تولیت مزار وی را برعهده دارد.
 

 

 

 

https://www.asriran.com/fa/news/397995/%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D9%86%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1-%D8%AD%D8%B2%D8%A8-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86

 

 

 

ماجرای ترور شهید سید «عباس موسوی» از زبان صهیونیست‌ها

خبرگزاری فارس: یک روزنامه صهیونیستی با تشریح جزئیات ترور دبیرکل سابق حزب الله لبنان از سردرگمی و نگرانی صهیونیست ها از اجرای این عملیات خبر داد و نوشت که تصمیم قطعی اجرای عملیات در آخرین لحظات گرفته شد.

ماجرای ترور شهید سید «عباس موسوی» از زبان صهیونیست‌ها

به گزارش فارس، با انتشار قطعه ای ویدیویی از اسارت دو نظامی صهیونیست در عملیات وعده صادق در سال 2006 در شبکه المیادین، خاطرات رسوایی و افتضاح صهیونیست ها در این عملیات و جنگ بعد از آن برای شهرک نشینان زنده شد، سران تل آویو که با خشم و عصبانیت از این اقدام به دنبال تلافی انتشار این نوار ویدیویی بودند، از طریق روزنامه یدیعوت احرونوت سعی کردند مقابله به مثل کنند و با انتشار جزئیات ترور شهید سید عباس موسوی دبیرکل سابق حزب الله لبنان در جنگ روانی ایجاد شده میان دو طرف عقب نمانند.

ترور شهید موسوی بدون در نظر گرفتن عواقب آن صورت پذیرفت

رونین برگمن تحلیلگر اطلاعاتی یدیعوت آحارونوت چنین نقل کرده که هدف این عملیات، جمع آوری اطلاعات درباره سه تن از شخصیتهای حزب‌الله و آنگاه ربودن شهید موسوی بود، اما اقدامات انجام گرفته به یک حمله منتهی شد، این تحلیلگر با ذکر جزئیات اتخاذ تصمیم حمله می نویسد: این تصمیم بدون در نظر گرفتن حوادث بعد از عملیات، اتخاذ شد.

تصمیم تل آویو برای ربایش شهید عباس موسوی

بر اساس نوشته های این روزنامه، موضوع « ران آراد » خلبان ناپدید شده اسرائیلی در یکی از جلسات مهم سران سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل "امان" در جولای و آگوست سال 1991 بررسی شد و یکی از شرکت کنندگان پیشنهاد « شکست توازن » را مطرح کرد که هدف آن دستیابی به «اهرم چانه زنی» از طریق ربایش، و آنگاه تبادل اسرا بود. در جلسه 5 آگوست 1991 نام سه تن به میان آمد که سید عباس موسوی جزء آنها بود؛ موضوع این سه تن با ژنرال اوری ساگی رئیس امان به بحث گذاشته شد و وی خواستار آغاز عملیات جمع آوری اطلاعات شد.

تغییرات متعدد تصمیم‌های صهیونیست ها در ماجرای ترور

در 12 فوریه سال 1992، سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل، اطلاعاتی دراماتیک دریافت کرد مبنی بر اینکه حزب الله به مناسبت سالگرد شهادت شیخ راغب حرب، مراسمی در روستای جبشیت برگزار خواهد کرد و قرار است تعدادی از رهبران حزب الله از جمله سید عباس موسوی در آن شرکت کنند. اسرائیلی ها زمان دقیق برگزاری این مراسم را نمی دانستند و از طریق برخی منابع غیراطلاعاتی همانند رسانه ها متوجه آن شدند.

در یکی از جلسات که پیش از اجرای عملیات برگزار شد یکی از افسران صهیونیست اعلام کرد که تجهیز یک نمونه اطلاعاتی با هدف اطمینان یافتن از امکان ربایش سید عباس موسوی به عنوان اهرم چانه زنی را تأیید می کند اما بهتر است این عملیات سال آینده اجرا شود. یکی دیگر از افسران گفت: باید اطلاعاتمان را دقیقتر کنیم. نشستهای مختلفی برگزار شد و سخن از « یک نمونه عملیاتی » و نه « عملیات ربایش واقعی » به میان می آمد. بر اساس گزارش روزنامه یدیعوت آحارونوت، هیچکس اعتقاد نداشت که این مانور به عملیاتی واقعی تبدیل شود.

سردرگمی صهیونیست ها برای انجام عملیات

برگمن اشاره می کند که این عملیات بی آنکه کسی به هدف آن و واکنشهای طرف مقابل فکر کند، پیش رفت. در شب 13 فوریه شموئیل آراد رئیس بخش عملیات، برنامه عملیات را در اختیار همکارانش قرار داد و هدف از آن را دستیابی به اهرم چانه زنی از طریق ربایش و آنگاه تبادل اسرا عنوان کرد. در 14 فوریه 1992 بخش مسؤول امور تروریسم در واحد پژوهش‌های اطلاعات نظامی، گزارشی را منتشر کرد که نشان می داد بحث بر سر یک نمونه اطلاعاتی برای ربایش است و نه ربایش واقعی. خلاصه گزارش این بود که: مجموعه خودروهایی که سید عباس موسوی را همراهی می کنند معمولا 3 تا 5 خودرو هستند که دو خودروی آن حامل همراهان است و در جلو حرکت می کند و آخرین خودرو که مرسدس 280 یا 500 است حامل سید عباس موسوی بوده و جای ثابتی در میان خودروهای دیگر ندارد.

برگمن در ادامه می نویسد: « تیم جاسوسی نیروی هوایی در همان موقع، مسأله کاملا متفاوتی را مطرح کرد و آن اینکه به موجب اطلاعات جمع آوری شده، عملیات به مرحله حمله ختم خواهد شد.

تصمیم به ترور سید عباس در آخرین لحظات

یک روز بعد، سه سرباز اسرائیلی در عملیات جنبش جهاد اسلامی به هلاکت رسیدند. در 16 فوریه، اتاق عملیات رأس ساعت 7 صبح باز شد و ایهود باراک فرمانده ستاد کل ارتش به تیم طراحان عملیات اضافه شد. او و ساگی خواهان اجرای حمله شدند، اما همه افراد حاضر در اتاق عملیات، موافق این کار نبودند؛ برخی با اکراه پذیرفتند و برخی آن را رد کردند. دورون تمیر افسر اصلی اطلاعات، بخشهایی از سخنان باراک و ساگی را شنید و با عجله نزد رئیس بخش تحقیقات رفت و پرسید: اینجا چه خبر است؟! مگر می شود که نمونه اطلاعاتی به یک حمله تبدیل شود؟! نباید کاری را انجام دهیم که بعدا موجب پشیمانی گردد. برگمن ادامه می دهد: مخالفان حمله، شجاعت کافی برای اظهار نظرشان را نداشتند.

شامیر برای صدور دستور اجرای عملیات، فقط یک دقیقه فکر کرد!!

سخنان باراک با ساگی در نزدیکی عکس گرفته شده توسط هواپیمای بدون سرنشین و هواپیمای رهگیری کاروان حامل شهید موسوی، صورت گرفت. نیروی هوایی نیز آماده بود اما اسرائیلی ها مطمئن نبودند که این کاروان دقیقا کاروان حامل شهد موسوی است. موشه آرینز وزیر جنگ وقت صهیونیستها نیز وارد جریان عملیات شد و از ترس اینکه مبادا سید عباس موسوی در میان کاروان نباشد، ابتدا با انجام عملیات مخالفت کرد. اسحاق شامیر نخست وزیر نیز عملیات را تأیید نکرده بود چرا که از آن بی اطلاع بود و در روز حمله متوجه برنامه آن شد. آرینز با او تماس نگرفته بود چون در منزلش هیچ تلفنی نبود. آنها می دانستند که او 4 عصر به دفتر کارش باز می گردد. ساعت 3:55 شامیر به دفتر کارش رسید و به واسطه منشی نظامی اش که او به تازگی از موضوع مطلع شده بود، در جریان جزئیات عملیات قرار گرفت. بر اساس گزارش روزنامه یدیعوت احارونوت، شامیر فقط یک دقیقه فکر کرد و ضمن تکان دادن دستش، سپس گفت: او را بکشید.

انجام عملیات ترور با هواپیماهای بدون سرنشین

ساعت 16:10 و پس از آماده شدن مقدمات مراسم در روستای جبشیت، کاروان تحت نظر به چهارراه روستای تفاحتا رسید و هواپیمای اسرائیلی با پرتاب موشک نخست، خودرو سوم را مورد اصابت قرار داد؛ سپس خودروی نخست کاروان را که احتمال می رفت سید عباس موسوی در آن باشد اما در واقع خودرو حامل همراهان بود، زیر آتش گرفت اما تیرش خطا رفت؛ راننده ماشین به محلی در زیر درخت رفت و از دید هواپیما خارج شد اما با سرعت هر چه بیشتر به خیابان برگشت و مورد اصابت قرار گرفت.

ساعت 6 عصر بود که مشخص شد سید عباس موسوی به همراه پسر و همسرش در خودروی دوم بوده است. ساعت 8 موشه آرینز در استودیو مرکزی خبر حاضر شد و مسؤولیت ترور را به عهده گرفت. حزب الله به سرعت به این عملیات پاسخ داد و شهرک های شمالی سرزمین های اشغالی را با تعداد زیادی موشک کاتیوشا مورد حمله قرار داد.

جالب اینکه بر اساس گزارش یدیعوت احارونوت، با وجود گذشت حدود 20 سال از ترور سید عباس موسوی، همچنان در میان صهیونیست‌ها بحث بر سر ضرورت انجام این عملیات مطرح است و بخش بزرگی از آنها معتقدند که اسرائیل، شتابزده عمل کرد و به اندازه کافی، عواقب امر را در نظر نگرفت.

انتهای پیام/++

ترورشهید عباس موسویحزب اللهرژیم صهیونیستیجنگ روانی

 

 

https://www.farsnews.com/news/13910512000638/%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D9%88%D8%B1-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D8%B9%D8%A8%D8%A7%D8%B3-%D9%85%D9%88%D8%B3%D9%88%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%B5%D9%87%DB%8C%D9%88%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7

 

 

 لحظه شهادت سید عباس موسوی دبیر کل سابق حزب الله

 

Downloads\Video\فیلمی کمتر‌ دیده‌شده از لحظه شهادت دبیر کل سابق حزب‌الله.mp4

 

https://www.yjc.ir/fa/news/6445795/%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%85%D8%AA%D8%B1%E2%80%8C-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%87%E2%80%8C%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%84%D8%AD%D8%B8%D9%87-%D8%B4%D9%87%D8%A7%D8%AF%D8%AA-%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D8%B1-%DA%A9%D9%84-%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82-%D8%AD%D8%B2%D8%A8%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۵/۱۷