ارادت آیت الله العظمی تبریزی به فقه اهل بیت(ع)
(مرحوم) حجت الاسلام والمسلمین شیخ غلامحسین فشارکى مى گوید:
تامل در زندگی بزرگان دین و علمای ربانی بی شک میتواند در شرائط سخت زندگی و افسردگیهای روحی و معنوی ،روان انسان را صیقل دهد و آن را پذیرای رحمت الهی نماید .
به گزارش سرویس علمی وفرهنگی مرکز خبر حوزه، آنچه در ذیل میخوانید دو نکته پند آموز از زندگی سرشار از معنویت مرحوم آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی(ره) است .
* امان از آتش جهنم
مى خواهم به واسطه حمل فقه آل محمد (صلى الله علیه وآله) و احادیث اهل بیت (علیهم السلام)،دستهایم از آتش جهنم در امان باشد
فقیه بزرگوار مرحوم آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی معمولاً جهت درس، کتاب «وسائل الشیعه»، مرحوم شیخ حر عاملى (ره) و «عروة الوثقى»، مرحوم سید یزدى (ره) را همراه با خود داشت.
حجت الاسلام والمسلمین شیخ غلامحسین فشارکى مى گوید: صبح، قبل از درس به دفتر آقا آمدم و با ایشان جهت رفتن به درس همراه شدم، وقتى مى خواستند درب اتاق خود را ببندند، مشاهده کردم که در دست مرحوم میرزا کتاب است و به سختى مى توانند قفل درب اتاق را ببندند. کتابها را از دست ایشان گرفتم و آقا درب را به آهستگى بستند، بعد فرمودند: «کتابها را به من برگردانید!» گفتم: «آقا مسجد اعظم به شما تحویل خواهم داد.» ناگهان دیدم آیت الله تبریزی(ره) فرمود: «کتابها را بدهید. این دو کتاب، یکى فقه آل محمد (صلى الله علیه وآله) و دیگرى احادیث اهل بیت (علیهم السلام)است. مى خواهم آنها را با دستهاى خود حمل کنم که دستهایم از آتش جهنم در امان باشند». آن گاه شروع کردند به اشک ریختن و این حرف آقا سخت در من اثر گذاشت و همیشه این جمله مرحوم میرزا(قدس سره) را تکرار مى کنم که فرمود، یکى فقه آل محمد(صلى الله علیه وآله) و دیگرى احادیث اهل بیت(علیهم السلام)است.
* آیت الله تبریزی(ره) و عنایت در صدور فتوى
فرزند مرحوم میرزا جواد تبریزى (قدس سره) مى گوید: به ندرت پیش مىآمد پدرم فتوایى را که مى نوشتند، بعداً احتیاج به تغییر داشته باشد و بارها و بارها اهل بیت مرحوم میرزا(قدس سره)این مسئله را حس کرده بودند. ایشان هر آنچه بر کاغذ مى آوردند، با تواضع کامل مى فرمودند: «این است آنچه به ذهن من رسیده. ان شاء الله مرضىّ خداوند متعال و اهل بیت(علیهم السلام)باشد.»
فرزند ایشان مى گوید: نیمه شبى قبل از اذان صبح، والده زنگ زد و گفت: آقا مى گوید فلان استفتاء را نفرستید. نگه دارید، این استفتاء باید اصلاح شود و صبح که به دفتر آمدم توضیح خواهم داد، باید کلمه اى به آن اضافه شود، من بسیار تعجب کردم که در این نیمه شب و قبل از اذان صبح، چه اتفاق افتاده که آقا این تصمیم را گرفته است؟
حجت الاسلام جعفر تبریزی ادامه میدهد: صبح که به دفتر رفتم، یکى از اعضاى شوراى استفتاء گفت: آقا مىفرمایند، استفتاء را بیاورید تا اصلاح کنم و اگر ارسال شده، سریع آدرس را استخراج کنید و فتوکپى استفتاء را بیاورید! خوشبختانه استفتاء ارسال نشده بود و آن را به محضر مبارک آقا بردیم. ایشان قلم خویش را بر روى کاغذ گذاشته و استفتاء را اصلاح کردند. تغییر استفتاء که مربوط به مسئله نکاح و حساس بود، ذهن ما را متوجه کرد که نهایتاً این علماى بزرگ تحت توجه ولى عصر(علیه السلام) هستند و اوست که ناظر بر اعمال آنهاست. و این امر واقع نشد مگر به خاطر تقوا و اخلاص مرحوم آیت الله تبریزی، که اگر هم احیاناً موردى رخ مى داد احتیاج به اصلاح داشت اهل بیت(علیهم السلام) عنایت مى کردند و همانگونه که به شیخ مفید(رحمه الله) امام زمان(علیه السلام) فرمودند درب خانه را باز کن اگر اشتباهى شد ما کمک مى کنیم.