اعلامیه آیت الله مرعشی نجفی در اعتراض به دستگیری امام خمینی
و مدرسان مشهور همچون ضیاالدین عراقی، فشارکی، ... به وی اجازه روایت و اجتهاد دادند.
اعلامیه آیت الله مرعشی نجفی در پانزدهم خرداد 1342 در اعتراض به دستگیری امام خمینی توسط نیروهای امنیتی شاه حجت را بر رژم پهلوی تمام کرد.
آیت الله العظمی سید شهاب الدین مرعشی نجفی فرزند سید محمود در سال 1276 شمسی در نجف اشرف متولد گردید. نسب شریف او با 29 واسطه به حضرت امام سجاد (علیهالسلام) میرسد. تحصیلات ابتدایی و مقدمات علوم را نزد پدر فرا گرفت و پس از ادامه تحصیل در محضر اساتید بزرگ آن زمان، در علوم گوناگون از جمله رجال، فقه، کلام، ادیان، انساب، حدیث و علم حروف سرآمد شد. وی در ادبیات، علم طب و هیأت نیز صاحب نظر بود. آیت الله مرعشی در جوانی به مقام اجتهاد نائل آمد و مدرسان مشهور همچون ضیاالدین عراقی، فشارکی، یثربی کاشانی، شیخ عبدالکریم حائری یزدی و میرزا محمدحسین نائینی به وی اجازه روایت و اجتهاد دادند. ایشان پس از فوت آیت الله العظمی بروجردی به عنوان یکی از مراجع مطرح شد. از جمله اقدامات فرهنگی و علمی مهم وی، تأسیس یک کتابخانه با بیش از 90000 جلد کتاب است که 25000 جلد آن به صورت خطی و بعضاً کمیاب میباشد و به عنوان یکی از گنجینههای کمنظیر و ارزنده اسلامی به حساب می اید. از آیت الله مرعشی 70 اثر نفیس علمی در زمینههای مختلف به جای مانده و از دیگر خدمات ایشان بنای مساجد، حسینیهها و مراکز درمانی در داخل و خارج کشور میباشد.
فعالیت سیاسی ایشان از سال 1341 آغاز شد. وی مانند بیشتر علمای مشهور قم با لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی مخالفت کرد. در ماجرای قیام 15 خرداد و حوادث پس از آن از طریق انتشار اعلامیه رژیم را نسبت به اقدامات ضداسلامی و خشونت بار مورد انتقاد قرار میداد. با اوجگیری انقلاب اسلامی در سالهای 1356 و 1357 ایشان با اعلامیههای متعدد به رفتار دولت اعتراض میکرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همواره از نظام اسلامی حمایت مینمود. آیت الله مرعشی نجفی در روز 8 شهریور 1369 بر اثر سکته قلبی در سن 96 سالگی به رحمت ایزدی پیوست و در محل کتابخانه خویش به خاک سپرده شد.
https://psri.ir/?id=qzz5row3