***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

****.**** کنز الفشا ر کیو ن ************** Fesharkies's Treasure ****.****

***.*** ... گنجینه ... فشارکی ... ها ***.***

########## بنام خدا ##########
#پایگاه جامع اطلاع رسانی در موضوعات زیر #
..... با سلام و تحیت .. و .. خوشامدگویی .....
*** برای یافتن مطالب مورد نظر : داخل "طبقه بندی موضوعی " یا " کلمات کلیدی"شوید. ویا کلمه موردنظر را در"جستجو" درج کنید.***

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
محبوب ترین مطالب

منتشر شده در فاش نیوز  ، دکتر سید جواد هاشمی فشارکی

شناسه خبر : 97885
سه شنبه 25 بهمن 1401 , 12:00

http://fashnews.ir/fa/news-details/97885/%D8%A7%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%AA-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B3%D8%AC%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A8%DA%A9-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C/

در دین مبین اسلام، هدف اصلی از تأسیس مسجد و پایه‌گذاری این فضای دینی عبادت است، لیکن این نهاد مقدس جهت برآوردن نیازهای عبادی، آموزشی، سیاسی و نظامی جامعه اسلامی نیز می باشد. بنابراین مسجد در جامعه اسلامی به عنوان وسیله‌ای مطرح شده که امت را جدای از اینکه از بُعد معنوی پرورش و تزکیه دهد، محلی باشد برای احیای فرهنگی و مذهبی و جامعه را از تهدیدهای داخلی و خارجی در امان نگه دارد. نقش مسجد در صدر اسلام در عهد پیامبر (ص) و امام علی (ع) چند عملکردی بوده است.

در پیش از انقلاب، حکومت شاه نه تنها حمایتی از مساجد نداشت، بلکه در فشار و محدودیت می گذاشت و مساجد در مهجوریت بودند. لکن بعد از انقلاب همه گونه حمایتی صورت گرفته و مساجد در ازادی کامل برنامه های خویش را اجرا می کنند. سیاست کنار زدن مساجد در رژیم شاهی، با وقوع انقلاب اسلامی، مساجد از غربت و محجوریت خارج شده و همانند زمان پیامبر(ص) و امام علی (ع)، کانون بسیاری از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و.... شده است. و از دستاورد مهم انقلاب درخصوص مساجد خروج از فضای سنگین اختناق ساواک و بروز یکی از شعبه های آزادی واقعی درکشور صورت گرفته و زنده شدن و حیات‌بخشی به مسجد در کارکرد، در سیمای بصری و در معنویت بخشی محقق شده است.

 امام خمینی سخنان پر مضمونی برای مساجد در اسلام دارند: «مسجد محلی است که از آن باید امور اداره بشود، این مساجد بود که این پیروزی را برای ملت ما درست کرد، این مراکز حساسی است که ملت باید به آن توجه داشته باشند، این‌طور نباشد که خیال کنیم حالا دیگر ما پیروز شدیم، دیگر مسجد می‌خواهیم چه کنیم؟ پیروزی ما برای اداره مسجد است.»

«مسجد در اسلام و در صدر اسلام همیشه مرکز جنبش و حرکت‌های اسلامی بوده... از مسجد تبلیغات اسلامی شروع می‌شده است. از مسجد حرکت قوای اسلامی برای سرکوبی کفار و وارد کردن آنها در زیر بیرق اسلام بوده است. شما که از اهالی مسجد و علمای مساجد هستید، باید پیروی از پیغمبر اسلام(ص) و اصحاب آن سرور کنید و مساجد را برای تبلیغ اسلام و حرکت اسلامیت و قطع ایادی شرک و کفر و تأیید مستضعفین در مقابل مستکبرین قرار دهید.»

«اگر حرم و کعبه و مسجد و محراب، سنگر و پشتیبان سربازان خدا و مدافعان حرم و حرمت انبیاء نیست، پس مأمن و پناهگاه آنان در کجاست؟»

و اینکه «اینها از مسجد می‌ترسند. من تکلیفم را باید ادا کنم به شما بگویم،... مساجد را بروید پر کنید، سنگر هست اینجا، سنگرها را باید پر کرد»

امام خامنه ای در مناسبت های مختلف مواردی از قبیل پیش بینی مسجد در طرح ها، عمران معنوی مساجد، مسجد مرکز و کانون کالبد زندگی، شاخص بودن مسجد در شهر، کمبود مسجد تهدیدآمیزاست. باید برای رفع کمبود مساجد تلاش کرد. ساخت مساجد بین راهی، مسجد جامع، نخستین بنا و مرکز حقیقى شهر، دسترسی آسان به مسجد، مسجدسازی در آموزش و پرورش، محل نماز در بوستان ها، دادن مجوز شهرک و انبوه‌سازی مشروط به ساخت مسجد، پیوست مسجد در طرح های مهندسی بیان نموده اند.

امام خامنه ای مواردی چون مسجد یکی از علل پیروزی انقلاب؛ مسجد منشا حرکت های اسلامی؛ مسجد، پیوند دنیا و آخرت؛ ساخت مسجد، ابتکار اسلام؛ مسجد زیبا وآرام؛ مسجد تاثیرگذار بر جامعه؛ مسجد، مأمن و مایه‌ی خیر و برکت محله و منطقه، مسجد، مظهر آمیختگی دنیا و آخرت؛ عمران مساجد و پرداختن به آرایه‌های معنوی و ظاهری؛ قدر مساجد را بدانیم؛ اهمیت دادن به مسجد؛ مسجد به عنوان یک پایگاه دین، عبودیت و معرفت؛ مسجد جایگاه امن و صفا؛ مسجد سنگر است و صندوق عمران مساجد بیان نموده و از فعالان مساجد تشکر نموده اند.

 در قبل از انقلاب قوانینی درحمایت از مساجد وجود نداشت. ولی بعد از انقلاب اسلامی در قانون اساسی؛ در قوانین توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران؛ در قوانین عادی؛ در قوانین بودجه سالانه، در سایر مقررات و در مصوبات شورای شهر و شهرداری برای ساخت و توسعه مساجد و نمازخانه ها مصوبات زیادی داریم. درسیاست ها و قوانین، الزام به ساخت مسجد و نمازخانه حتی در بوستان های بزرگ شهری و تجاری، مترو و غیره وجود دارد.

 در قبل از انقلاب برنامه هایی در حمایت از مساجد وجود نداشت. ولی بعد از انقلاب اسلامی در تمامی وزارتخانه ها و سازمان ها برنامه های فرهنگی مختلفی وجود دارد. برای مساجد تسهیلات عوارض در ساخت و توسعه عمرانی و تخفیف در عوارض آب و برق و گاز و جود دارد. صدا و سیما گزارش از برنامه های مساجد و بخصوص در مناسبت ها تهیه و منتشر می کند. همایش مسجد برگزار می شود. نهاد امور رسیدگی مساجد در زیرمجموعه نمایندگان ولی فقیه در استان و امامان جمعه تشکیل شده و مسایل امامان، خدام و هیات امنای مساجد را دنبال کرده و بر امور نظارت دارد. در حالی که در رژیم پهلوی بی توجهی به نیازهای مساجد و سیاست خلوت شدن مساجد دنبال می شد؛ و کشتار نمازگزاران را در مسجد گوهرشاد و کرمان و..... توسط پهلوی اول و دوم شاهد بوده ایم.

 در دوران مبارزات و پیروزی انقلاب، در دوران جنگ تحمیلی، در هنگام سیل و زلزله، در دوران بحران ویروس کرونا، نقش پشتیبانی و کمک را به عهده داشته است و در استقرار صندوق های رای انتخابات، به عنوان مرکز و پایگاه مقاومت نیز منشا برکت بوده است. شهدا نیز پرورش یافته مساجد بوده و بایستی تضمین آینده نیز در بستر همین مساجد شکل گیرد.

 مساجد کشور در معرض تهدیدات دشمنان خارجی و منحرفین داخلی قرار دارد و آسیب هایی نیز بدان وارد شده است؛ که بایستی از مساجد صیانت کرده و به عنوان سنگر دفاع همه جانبه، آن را پرشکوه و پرابهت نگاه داشت.

 علاوه بر «انما یعمرو مساجد»، یعنی عمران و تعمیر کالبدی، تعمیر کارکردی آن نیز می باشد. مسجد بایستی سنگر تمام جبهه های فرهنگی و اجتماعی، تهدید امنیتی، مدافعان امنیت و دفاع لسانی، یعنی جهاد تبیین در بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی در خوزه های مختلف، از جمله در حوزه مساجد، معنویت، ایمان و اخلاق در جامعه می باشد.

در شهرسازی و برنامه ریزی شهری، موضوع مسجد جزء ارکان شهر تلقی شده و اوج شکوه معماری اسلامی را در طراحی فضاها، معماری داخلی، نماها و آرایه های جداره های مسجد، استفاده از فناوری های نوین درکاشی کاری، گچبری، مقرنس آماده و حتی گنبد پیش ساخته را شاهد می باشیم؛ که اگر از لحاظ قدمت باستانی آثار معماری مشهور بگذریم، بسیاری از آثار معماری مساجد پس از انقلاب بی‌نظیر و بسیار فاخر می باشد.

 مسجد تـراز اسلامی مسجدی است که پایگاه همه‌ی کارهای نیک باشد. در افق مساجد، پرورش نسل مومن انقلابی و زمینه‌ساز ظهور (عج) در تراز گام دوم انقلاب بوده و مسجد مرکز ثقل محله اسلامی و محورشدن مساجد در محله بوده و هسته شکل دهنده شهر اسلامی و زیرساخت تمدن نوین اسلامی خواهد بود.

|| دکترسیدجواد هاشمی فشارکی

***********   پایان   ************

********************************************** 

*************************** 

دیگر یاددشتهای منتشر شده در رسانه های مختلف    ( روی عنوان بزنید صفحه آن باز شده و می توانید متن انرا مطالعه بفرمایید )

 https://javadfesharaki.blog.ir/page/%DB%8C%D8%A7%D8%AF%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D9%85%D9%86%D8%AA%D8%B4%D8%B1%D8%B4%D8%AF%D9%87%202

و ادامه آن در :

https://javadfesharaki.blog.ir/page/%DB%8C%D8%A7%D8%AF%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%AA%D8%B4%D8%B1%D8%B4%D8%AF%D9%87